Κόσμος

Κορωνοϊός: Τέλος οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους για τους Ιταλούς

28.06.2021 | 13:09 Eνσωμάτωση

Στο μέτωπο του κορωνοϊού, από σήμερα η Ιταλία μετατρέπεται σε «Λευκή Ζώνη», με τους πολίτες να μη φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους.

Με πολλή μουσική, χορό αλλά χωρίς μάσκες και αποστάσεις χιλιάδες Βρετανοί πλημμύρισαν τους δρόμους του Λονδίνου ζητώντας την άμεση άρση των περιορισμών της πανδημίας αλλά και το άνοιγμα των κλειστών χώρων διασκέδασης.

Με την μετάλλαξη «Δέλτα» να καλπάζει τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην χώρα, η κυβέρνηση Τζόνσον έχει παρατείνει τους περιορισμούς και τα μέτρα μέχρι τουλάχιστον τις 19 Ιουλίου. Η κοινή γνώμη απαιτεί την άμεση επιστροφή στην κανονικότητα παρά τα σχεδόν 15.000 νέα κρούσματα την ημέρα.

Από την πορεία που έλαβε την μορφή διαμαρτυρίας ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης δεν έλειψε και η ένταση. Διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, αφού ζήτησαν τη σύλληψη του πρώην υπουργού Υγείας Χάνκοκ για την παραβίαση των περιορισμών της πανδημίας, πέταξαν αντικείμενα χτυπώντας αστυνομικούς.

Ιταλία

Η Ιταλία την ίδια ώρα μετατρέπεται από σήμερα σε «λευκή ζώνη», με την κυβέρνηση να ανακοινώνει πως η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους δεν είναι υποχρεωτική.

Τα κρούσματα στη χώρα μειώνονται καθημερινά και οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν στην άρση του συγκεκριμένου μέτρου. Εχθές η χώρα κατέγραψε 782 νέες λοιμώξεις.

Η έξαρση πάντως της μετάλλαξης «Δέλτα» προβληματίζει τις τοπικές αρχές που κάνουν έκκληση στους πολίτες να μην φύγουν για διακοπές χωρίς να έχουν εμβολιαστεί, ενώ ζητούν κυρίως από τους άνω των 60 να κάνουν τα εμβόλια προκειμένου να θωρακιστούν σε ενδεχόμενο νέο κύμα της πανδημίας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/06/2021