Κόσμος

Βόρεια Κορέα: Παραδοχή Κιμ Γιονγκ Ουν για ελλείψεις τροφίμων στη χώρα

28.06.2021 | 13:30 Eνσωμάτωση

Εμφανώς αδυνατισμένος σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν και για πρώτη φορά απολογητικός, εμφανίσθηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Ο αξιότιμος Κιμ Γιονγκ Ουν, γενικός γραμματέας του Κόμματος των Εργατών της Κορέας, προέδρευσε της συνεδρίασης. Όταν εμφανίστηκε στην εξέδρα μαζί με μέλη του πολιτικού γραφείου όλοι οι συμμετέχοντες σηκώθηκαν και τον υποδέχθηκαν με επευφημίες», λέει το ρεπορτάζ του κρατικού καναλιού.

Τα χειροκροτήματα σταμάτησαν μόνο όταν ο απολυταρχικός ηγέτης ανέβηκε στο βήμα.

Στην ομιλία του, ο Κιμ Γιονγκ Ουν παραδέχθηκε ότι η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει ελλείψεις τροφίμων εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που κατέστρεψαν τις καλλιέργειες το περασμένο καλοκαίρι.

Αν και ο Κιμ ισχυρίστηκε ότι η οικονομία της χώρας συνολικά έχει βελτιωθεί, ξένοι αναλυτές λένε ότι το κλείσιμο των συνόρων λόγω της πανδημίας έχει στοιχίσει στη χώρα βασικές προμήθειες σε τρόφιμα, λιπάσματα και καύσιμα.

Αυτό που προκάλεσε την πιο έντονη εντύπωση ωστόσο ήταν η εικόνα του 37χρονου ηγέτη, ο οποίος φαίνεται να έχει χάσει βάρος. Η σύγκριση με εικόνες από τον Φεβρουάριο δείχνει τον Κιμ να έχει χάσει μεταξύ 10 και 20 κιλά, ενισχύοντας και πάλι τα σενάρια που τον θέλουν να έχει προβλήματα υγείας.

Μέχρι πρότινος ο Κιμ φέρεται να ζύγιζε 140 κιλά με το ύψος του να μην ξεπερνά το 1.70, λένε παρατηρητές. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας αντιμετώπισε στο πρόσφατο παρελθόν προβλήματα υγείας και είναι γνωστός μανιώδης καπνιστής.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/06/2021