Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ποια είναι τα προνόμια των εμβολιασμένων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

28.06.2021 | 13:03 Eνσωμάτωση

Στην ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος και ιδιαίτερα στην ενθάρρυνση των νέων να εμβολιαστούν επενδύει η κυβέρνηση, προκειμένου να ολοκληρωθεί το τείχος ανοσίας στη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, όποιος νέος μεταξύ 18 – 25 ετών εμβολιάζεται, θα παραλαμβάνει μια προπληρωμένη κάρτα αξίας 150 ευρώ, την οποία θα μπορεί να χρησιμοποιεί για συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Οι κινήσεις της κυβέρνησης με κεντρικό στόχο την ενθάρρυνση του εμβολιαστικού προγράμματος εμφανίζονται σε μια στιγμή που έχει σημάνει συναγερμός στην Ευρώπη εξαιτίας της εξάπλωσης της μετάλλαξης «Δέλτα» του κορωνοϊού.

Η κάρτα «ελευθερίας» των 150 ευρώ που προπληρώνει η κυβέρνηση για τους νέους 18 – 25 ετών είναι μία από τις διευκολύνσεις που θα έχουν οι εμβολιασμένοι.

Στόχος είναι από τη μία να μπει φρένο στη μετάλλαξη «Δέλτα» που είναι εξαιρετικά μεταδοτική στους ανεμβολίαστους και από την άλλη να προλάβουμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας και να εμβολιαστεί το 70% του γενικού πληθυσμού πριν το φθινόπωρο.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η πολιτεία με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύει περίπου 940.000 νέες και νέους και παράλληλα τους καλεί να βάλουν φρένο στη μετάδοση του ιού.

Το ποσό των 150 ευρώ θα μπορούν να το ξοδέψουν στις διακοπές τους σε ταξίδια και ξενοδοχεία, αλλά και για την είσοδό τους σε χώρους πολιτισμού όπως θέατρα, σινεμά και μουσεία.

Όσοι κάνουν το εμβόλιο μέσω του ΑΜΚΑ τους θα αποκτούν αυτόματα αυτή την κάρτα σε σχετική εφαρμογή στο έξυπνο κινητό τους ή με βεβαίωση για όσους δε διαθέτουν smart phone.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και άλλες διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους, για τους οποίους ο πρωθυπουργός είπε ότι σύντομα θα μπορούν να κινούνται πιο άνετα σε κλειστούς χώρους.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/06/2021