Κόσμος

Μεγάλη Βρετανία: Παραιτήθηκε από την υπουργική του θέση ο Ματ Χάνκοκ υπό το βάρος του ροζ σκανδάλου

27.06.2021 | 21:05 Eνσωμάτωση

Υπό το βάρος του ροζ σκανδάλου, παραιτήθηκε από υπουργός Υγείας της Βρετανίας ο Ματ Χάνκοκ.

Μοιραίο για την πολιτική καριέρα του Ματ Χάνκοκ αποδείχθηκε το βίντεο με τις περιπτύξεις του με τη σύμβουλό του. Ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Τζόνσον αναγκάστηκε να παραιτηθεί εν μέσω πανδημίας, όχι τόσο για την εξωσυζυγική σχέση, ούτε για το αλαλούμ στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, αλλά γιατί πιάστηκε στα πράσα να παραβιάζει τα μέτρα έχοντας στενή προσωπική επαφή με άτομο που δεν ανήκει στο οικογενειακό περιβάλλον του.

Οι Κυριακάτικοι Τάιμς αποκαλύπτουν ότι ο Χάνκοκ χρησιμοποιούσε το προσωπικό του e-mail για διαβουλεύσεις που αφορούσαν συμβόλαια δισεκατομμυρίων για μάσκες, τεστ και άλλα, αποφεύγοντας έτσι να λαμβάνουν γνώση υπηρεσιακοί παράγοντες. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, το πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο θα ωχριά μπροστά στο ροζ.

Η γνωριμία του Χάνκοκ με την Τζίνα Κολαντάντζελο χρονολογείται από την εποχή που σπούδαζαν στην Οξφόρδη, πολύ πριν χωρίσουν οι δρόμοι τους, παντρευτούν και κάνουν παιδιά με διαφορετικούς συντρόφους.

Πέρυσι, ο Χάνκοκ προσέλαβε ως σύμβουλο στο υπουργείο του, με παχυλή αμοιβή, την Κολαντάντζελο, η οποία είναι παντρεμένη με εκατομμυριούχο επιχειρηματία. Το βίντεο προέρχεται από τις κάμερες ασφαλείας του υπουργείου και για τη διαρροή του στον Τύπο ξεκίνησε έρευνα.

Νέος υπουργός Υγείας ανέλαβε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Σατζίντ Τζάβιντ, που είχε παραιτηθεί πέρυσι μετά από σύγκρουση με τον πρωθυπουργό Τζόνσον.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/06/2021