Υγεία

Κορωνοϊός: Ανησυχία & προβληματισμός από τη μετάλλαξη «Δέλτα» – Στο μικροσκόπιο η επαναφορά της μάσκας

27.06.2021 | 20:49 Eνσωμάτωση

Εξαπλώνεται η μετάλλαξη «Δέλτα» του κορωνοϊού τρομάζοντας τους ειδικούς που αρχίζουν να κάνουν λόγο για επιστροφή της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους.

Η επέλαση της μετάλλαξης «Δέλτα» τρομάζει κυβερνήσεις και ειδικούς, καθώς εξαπλώνεται με ταχύ ρυθμό. Στην Ελλάδα, στο μικροσκόπιο έχει μπει η Κρήτη όπου έχουν καταγραφεί 19 από τα συνολικά 29 στελέχη του μεταλλαγμένου ιού.

Στην κούρσα της πανδημίας προβάδισμα φαίνεται να έχει το μεταλλαγμένο στέλεχος, με τους εμβολιασμούς να μπορούν μεν να αποτρέψουν την πορεία τους, αλλά μόνο αν τα ποσοστά φτάσουν σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα καθώς οι ειδικοί συμφωνούν ότι έως το τέλος του καλοκαιριού, το στέλεχος «Δέλτα» θα κυριαρχήσει στην Ευρώπη.

Στην Ελλάδα, όλα θα εξαρτηθούν από ποιοι τουρίστες θα περάσουν τα σύνορα και πώς θα επηρεάσουν την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Μπρα ντε φερ για τις μάσκες

Η μετάλλαξη «Δέλτα» έρχεται σε μια στιγμή που τα περισσότερα κράτη, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, βγάζουν τις μάσκες, με αρκετούς επιστήμονες να τονίζουν ότι η στιγμή δεν είναι κατάλληλη.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν η μη χρήση μάσκας τη δεδομένη στιγμή, οδηγήσει ακόμη πιο γρήγορα σε μια έκρηξη κρουσμάτων.

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας επέτρεψε την άρση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας ακόμη και από τους ανεμβολιάστους υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/06/2021