Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για τις δηλώσεις Πολάκη για τα εμβόλια και τα προνόμια των εμβολιασμένων

26.06.2021 | 09:38 Eνσωμάτωση

Στο «MEGA Σαββατοκύριακο» και τους Στέλλα Γκαντώνα και Ντίνο Σιωμόπουλο διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο Θάνος Πλεύρης, Βουλευτής ΝΔ και ο Χρήστος Γιαννούλης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι αναρτήσεις και οι τοποθετήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη για το εμβόλιο.

«Ο Πολάκης ακόμα και αν δεν υπήρχε η ΝΔ θα τον εφηύρε. Δεν τίθεται ζήτημα γραμμής κόμματος, δεν μπαίνει καν σε επίπεδο πολιτικού προσωπικού το αν εμβολιαζόμαστε ή όχι. Όμως ο Πολάκης αδικείται σε τρία σημεία. Είναι ο επιστήμονας Πολάκης που έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους, για το ζήτημα των φαρμάκων είναι μια συζήτηση που πρέπει να ανοίξουμε με μεγαθυμία και επίσης δεν γίνεται να συζητάμε χωρίς άλλες παραμέτρους για το αν πείθεται ο κόσμος για το εμβόλιο;», ανέφερε μεταξύ άλλων σχετικά ο κ. Γιαννούλης.

«Η θολή γραμμή ακόμα και αν έχει εσωτερική πολιτική παθογένεια, γίνεται η τρίχα τριχιά.»υπογράμμισε.

«Είναι ο πρώην αναπλητωτής Υπ. υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν έχεις 30-35% κόσμου που δεν έχει πειστεί, το να βγαίνει ο πρώην αναπληρωτής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν κάνει το εμβόλιο μέχρι να δει τις μεταλλάξεις, δεν θα αισθανθεί και ο ίδιος να το δει από Σεπτεμβρίο; Μην λέμε ότι δεν δημιουργεί πρόβλημα. Κάνουμε κακό στον εμβολιασμό όσο αναπαράγουμε τη θέση Πολάκη. Απέναντι στη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ η απάντηση είναι ο εμβολιασμός.», τόνισε από πλευράς του ο κ. Πλεύρης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «φθήνια δημόσιου διαλόγο» όταν ο διάλογος γίνεται με βάση τη «συντεταγμένη εστίαση στην αποσπασματική αποκοπή των όσων έχει πει ο Πολάκης».

Σημείωσε ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος για τη μάχη με την πανδημία ενώ ερωτηθείς για τα προνόμια των εμβολιασμένων και τις απαγορεύσεις που μπορεί να τεθούν, ο κ. Γιαννούλης ανέφερε ότι «οι απαγορεύσεις συνοδεύονται από κυρώσεις» και έτσι είναι εν αναμονή των ανακοινώσεων της κυβέρνησης.

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφερόμενος στις κυρώσεις στο ιατρικό προσωπικό που δεν δέχεται να εμβολιαστεί τόνισε ότι «δεν θα μπορεί να υπηρετεί από την πρώτη γραμμή», όπως ανέφερε: «δεν μιλάει κανείς για απόλυση, αλλά για μετακίνηση, όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν πρέπει να έχουν περιορισμούς επειδή κάποιοι είναι παρτάκηδες», τόνισε.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 26/06/2021