Κόσμος

Καλημέρα από τους Έλληνες του εξωτερικού: Βόλτα στη Φινλανδία και την Κένυα!

26.06.2021 | 06:41 Eνσωμάτωση

Η κάμερα του Mega Σαββατοκύριακο ταξιδεύει στον κόσμο και καταγράφει τις ιστορίες των Ελλήνων του εξωτερικού!

Καλοκαίρι στο χωριό του Άγιου Βασίλη

Μπορεί το καλοκαίρι να έχει ήδη δείξει «τα δόντια του» με τους πρώτους καύσωνες να έχουν κάνει την εμφάνισή τους, η κάμερα του Mega Σαββατοκύριακο, ωστόσο, ταξίδεψε μέχρι το… χωριό του Άγιου Βασίλη, το παραμυθένιο Ροβανιέμι στη Φινλανδία, και συνάντησε τον κ. Γιώργο Φρατζόγλου.

«Έχουμε καλοκαίρι. Σήμερα έχει 10 βαθμούς, αλλά υπάρχουν και μέρες που έχουμε και πάνω από 20 βαθμούς. Ήταν συνειδητή απόφαση να έρθουμε με τη σύζυγό μου εδώ για να ζήσουμε. Μας αρέσει το χιόνι και ο χειμώνας. Έχει ήδη αρχίσει να μου λείπει ο χειμώνας αν και έχουν λιώσει μόλις ένα μήνα τα χιόνια», είπε ο κ. Φρατζόγλου.

«Πριν έρθουμε για να ζήσουμε εδώ δεν είχαμε έρθει για τουρισμό. Είχα επισκεφτεί τη Φινλανδία, αλλά όχι το Ροβανιέμι. Το σκεφτόμασταν χρόνια, μας άρεσε το εξωτερικό και μόλις δόθηκε η ευκαιρία την αρπάξαμε και ήρθαμε. Εδώ ασχολούμαι με τον τουρισμό σαν οδηγός – συνοδός δραστηριοτήτων και είμαι και προπονητής στο δημοτική κολυμβητήριο», συνέχισε ο ίδιος.

«Έλληνες έρχονται κυρίως την περίοδο των Χριστουγέννων», πρόσθεσε ο κ. Φρατζόγλου.

Καλημέρα από την Κένυα

Το ταξίδι συνεχίστηκε στην… Κένυα, όπου συνομιλήσαμε με τον τουριστικό πράκτορα και καλλιτέχνη Πάνο Καρακίτσο.

«Το ξενοδοχείο που βλέπετε πίσω μου είναι στημένο μέσα στη ζούγκλα. Η βάση μου είναι στην Ουγκάντα. Όταν ήμουν 18 έφυγα από την Ελλάδα και πήγα στην Ολλανδία να σπουδάσω. Οι γονείς μου μου έλεγαν από όταν ήμουν μικρός να ταξιδέψω. Άρχισα να ταξιδεύω και έφτασα στην Ουγκάντα όπου δούλευα ως τουριστικός πράκτορας για κάποια χρόνια», είπε ο κ. Καρακίτσος.

«Έρχονται Έλληνες στην Ουγκάντα, αλλά και στην Κένυα. Κάποια εμβόλια χρειάζονται, για κίτρινο πυρετό και τύφο, αλλά γενικά είναι ασφαλή αυτά τα ταξίδια. Μπορεί να είναι ακριβό ταξίδι, να πληρώσεις 3-4 χιλιάδες για 10 ημέρες. Αλλά εγώ διοργανώνω εναλλακτικά ταξίδια, πιο χαμηλού budget», συνέχισε ο ίδιος.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 26/06/2021