Ελλάδα

Στο Δρομοκαΐτειο ο ιερέας που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στους μητροπολίτες – Το χρονικό της επίθεσης

24.06.2021 | 16:48 Eνσωμάτωση

Αυτός είναι ο ιερέας που είχε καθαιρεθεί μετά τις περιπέτειες που είχε με ενορίτες και την δικαιοσύνη για ναρκωτικά.

«Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν. Για να οδηγηθεί στο Δρομοκαΐτειο με τον δικηγόρο του να επικαλείται ψυχιατρικά προβλήματα».

Έλιωσαν τα ράσα τους από το βιτριόλι. Αυτά τα ράσα που βλέπουμε ματωμένα και λειτουργήσαν ως ασπίδα.

Τώρα οι μητροπολίτες που έπεσαν θύματα του ρασοφόρου με το καυστικό υγρό προσπαθούν να συνέλθουν.

Οι εικόνες συγκλονίζουν. Το καυστικό υγρό έχει γεμίσει τρύπες τα ράσα των αρχιερέων. Έχει μαυρίσει ακόμα και τα ξύλα στα συνοδικά έδρανα.

«Μας περιέλουσαν όλους»

Τα θύματα του καθαιρεμένου πρώην ιερέα λίγο μετά το σοκ που πέρασαν συγκλονίζουν με την περιγραφή τους αποκλειστικά στο LIVE NEWS.

«Ήταν ένα συνοδικό δικαστήριο και όταν ο κατηγορούμενος άκουσε από τον πρόεδρο ότι έγινε η καθαίρεσή του, η απόφαση δηλαδή, έβγαλε ένα μπουκάλι το οποίο δεν ξέραμε τι περιεχόμενο έχει, γυάλινο, και άρχισε να περιλούζει όλους τους παρευρισκόμενους εκεί πέρα, τους Μητροπολίτες που ήμασταν στο συνοδικό δικαστήριο, εφτά στον αριθμό, τον γραμματέα».

Ο μητροπολίτης Άρτης βρέθηκε στο επίκεντρο του βιτριολικού ραντίσματος. «Ήμουν τυχερός» θα πει αφού απέφυγε τα χειρότερα.

«Τα μάτια μου είναι απ’ ό,τι μου είπανε οι γιατροί 10/10 ορατότητα και τα δύο και υπάρχουν κάποια εγκαύματα στο πρόσωπο σίγουρα, τα οποία όμως είναι πολύ επιπόλαια και για αυτό δεν με κρατήσαν μέσα καθόλου, μου έχουν δώσει κάποιες αλοιφές τις οποίες θα βάζω μόνος μου».

«Δεν θα φοβηθούμε»

Όλα ξεκίνησαν όταν το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο επικύρωσε την καθαίρεση του ιερέα για σωρεία παραπτωμάτων. Ο ιερέας σε έξαλλή κατάσταση άρχισε να φωνάζει.

Ο πρώην ιερέας σε έξαλλη κατάσταση ούρλιαζε λίγο πριν βγάλει από τα ράσα του τα μπουκάλια με το βιτριόλι και άρχισε τον ραντισμό με το βιτριόλι. Προχώρησε ανάμεσα στα έδρανα και έφτασε κοντά στο προεδρείο απέναντι του έχει 3 αρχιερείς, αριστερά άλλοι 4 και δεξιά 2 δικηγόροι, έβγαλε ένα διάφανο μπουκάλι με καυστικό υγρό καφέ χρώματος και αρχίζει να ψεκάζει τους πάντες.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο. Οι αρχιερείς αρχικά νόμιζαν ότι τους ψεκάζει με λάδι ή αγιασμό. Μόλις είδαν τα ράσα να λιώνουν κατάλαβαν. Έτρεχαν να κρυφτούν κάτω από τα έδρανα. Φωνές κινητοποιήσαν τον ειδικό φρουρό που έτρεξε να προλάβει τα χειρότερα.

Η μονή Πετράκη γεμίζει αστυνομία Άμεσα τους πάνε στα κοντινά νοσοκομεία με τον φόβο πως ίσως να έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές στην όραση τους να είναι στο αποκορύφωμα του με τα το αδιανόητο σκηνικό Οι μητροπολίτες σπεύδουν να πλυθούν από το βιτριόλι λίγο πριν βρεθούν στα νοσοκομεία. Κοντά τους σπεύδει ο αρχιεπίσκοπος.

Σήμερα στο πλευρό του μητροπολίτη Κηφισιάς που έχει δεχτεί το βιτριόλι στο μάτι του σπεύδουν και κληρικοί της ενορίας του. Όπως λένε έχει ξεφύγει από τα χειροτέρα.

Από νωρίς το πρωί στην Μονή Πετράκη ένα μόνο είναι το θέμα συζήτησης πως θα θωρακιστεί η πρόσβαση με αυστηρότερους ελέγχους για να μην υπάρξουν χειροτέρα στο μέλλον. Εξιτήριο από το νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς πήραν οι τέσσερις μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας Οι μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου πήραν χθες εξιτήριο από το ΚΑΤ όπως Ο Μητροπολίτης Άρτας και στο νοσοκομείο έχει μείνει μόνο ο γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου Σεβαστιανός Σωμαράκης.

Στο Δρομοκαΐτειο ο ιερέας

Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος του ιερέα, μίλησε αποκλειστικά στο LIVE NEWS, όπου και υποστήριξε ότι ο εντολέας του χρήζει ψυχιατρικής νοσηλείας.

Ο δικηγόρος επισκέφτηκε τον κατηγορούμενο στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και υποστηρίζει πως ο ιερέας έχει κάποια ψυχική διαταραχή.

Επιπλέον, έθεσε το ερώτημα γιατί η εκκλησία άφηνε τόσο καιρό στους κόλπους της τον ιερέα, παρά την παραβατική του συμπεριφορά.

«Θα ήθελα να ζητήσω μία συγγνώμη από τους μητροπολίτες και τον αστυνομικό που τραυματίστηκαν. Θα ήθελα η εισαγγελία να τον δει ως έναν άνθρωπο που χρήζει ψυχιατρικής νοσηλείας», είπε.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 24/06/2021