Υγεία

Η «Κοινωνία Ώρα Mega» στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς»

24.06.2021 | 07:38 Eνσωμάτωση

Στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» βρέθηκε η κάμερα της εκπομπής Κοινωνία Ώρα Mega, καταγράφοντας τη διαδικασία του εμβολιασμού και την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

«Φιλοξενούμε δύο εμβόλια στο νοσοκομείο μας, το ένα είναι το Pfizer, με το οποίο έχουμε κάνει 50.000 εμβολιασμούς και το δεύτερο είναι το Johnson & Johnson που έχουμε κάνει 12.000 εμβολιασμούς. Το φαρμακείο του νοσοκομείου Γεννηματάς κάνει την ανασύσταση των εμβολίων και είναι το μοναδικό. Μπαίνει στο ψυγείο, βγαίνει λίγο πριν γίνει το εμβόλιο και γίνεται ανασύσταση για να μπορέσουμε να κάνουμε το εμβόλιο. Εμβολιάζουμε περίπου 500 άτομα την ημέρα», σημείωσε η κ. Άννα Μάινα, υποδιοικήτρια του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς».

«Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Έρχεται ο πολίτης, καταγράφονται τα στοιχεία του, έχουμε δύο ιατρεία, δύο γιατρούς που παίρνουν ιστορικό σε όλους τους πολίτες και μετά προχωράμε στις πέντε εμβολιαστικές γραμμές που διαθέτουμε. Μέσα υπάρχει νοσηλεύτρια που επιβεβαιώνει τα στοιχεία και εμβολιάζει τον πολίτη. Είμαστε έτοιμοι με ειδικότητες που απαιτούνται για τυχόν προβλήματα. Μέχρι σήμερα δε χρειάστηκε ποτέ να επέμβουμε. Έχουμε φαρμακοποιό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στο Γεννηματάς συνεργάζονται πολλές υπηρεσίες του νοσοκομείου για τον εμβολιασμό», είπε από την πλευρά του η υπεύθυνη του εμβολιαστικού κέντρου στο Γεννηματάς, Δήμητρα Κατσιμπούλα.

Αμφότερες έστειλαν μήνυμα για γρήγορο εμβολιασμό όλων των πολιτών, ενώ καθησύχασαν και όσους έχουν αμφιβολίες.

Καλά στην υγεία τους οι μητροπολίτες

«Χτες το βράδυ ήρθαν σε εμάς 4 μητροπολίτες, εξετάστηκαν από οφθαλμίατρο, έχουν κάνει εισαγωγή στην πλαστική κλινική, είναι πολύ καλά στην υγεία τους και δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο. Δεν ξέρουμε πότε θα πάρουν εξιτήριο, θα εξεταστούν εκ νέου σήμερα. Σε εμάς ήρθαν περισσότερο για την οφθαλμολογική κλινική μας γιατί είχε πεταχτεί στα μάτια τους το καυστικό υγρό», σημείωσε η κ. Μάινα αναφορικά και με την υπόθεση των μητροπολιτών που δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 24/06/2021