Ελλάδα

Επίθεση με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη: Τα ράσα και οι μάσκες «γλύτωσαν» τους μητροπολίτες από τα χειρότερα

24.06.2021 | 13:13 Eνσωμάτωση

Τα ράσα, τα καλιμαύχια και οι μάσκες που φορούσαν οι Μητροπολίτες λειτούργησαν σαν ασπίδα όταν τους έριξε ο δράστης το καυστικό υγρό και αποφύγαμε τα χειρότερα.

Είναι οι πρώτες σοκαριστικές εικόνες από την αίθουσα του συνοδικού δικαστηρίου λίγα λεπτά με την επίθεση του 37χρονου ιερέα με καυστικό υγρό. Τα άμφια και τα ράσα των ιερωμένων έχουν λιώσει από τη δολοφονική επίθεση του υγρού που ήταν, όπως αποδείχτηκε ήταν άκουα φόρτε αναμεμειγμένο με υγρά μπαταρίας.

Όλα ξεκίνησαν λίγη ώρα μετρά τις 7, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συνοδικό δικαστήριο στη Μονή Πετράκη. Ο 37χρονος δράστης, που έχει κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών το 2018, κρινόταν σε δεύτερο βαθμό και όταν κατάλαβε ότι το Συνοδικό Δικαστήριο είχε λάβει απόφαση να τον καθαιρέσει, έβγαλε από το σάκο του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό και άρχισε να το ρίχνει στους μητροπολίτες που ήταν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει εγκαύματα.

Ο μητροπολίτης Άρτας που δέχτηκε το καυστικό υγρό, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και περιέγραψε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» πώς έγινε η επίθεση.

Ο 37χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Οι μητροπολίτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Στο Λαϊκό νοσοκομείο τους επισκέφθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Από την επίθεση τραυματίστηκε και ο αστυνομικός που ήταν έξω από την αίθουσα και έσπευσε να βοηθήσει τους μητροπολίτες.

Στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» μεταφέρθηκαν οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας για οφθαλμολογική παρακολούθηση.

Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων. Η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική και τέθηκαν σε ιατρική παρακολούθηση.

Στον εισαγγελέα ο 37χρονος ιερέας

Ο δράστης αναμένεται από λεπτό σε λεπτό να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος θα του ασκήσει ποινική δίωξη. Στα δικαστήρια βρίσκεται από νωρίς και ο δικηγόρος του ιερέα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο εντολέας του είναι ψυχικά άρρωστος και ότι το τελευταίο διάστημα δεν έπαιρνε την φαρμακευτική αγωγή του.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο πελάτης του προμηθεύτηκε την καυστική ουσία από το διαδίκτυο έναντι 40 ευρώ.

Εξιτήριο από το Γ. Γεννηματάς για τρεις μητροπολίτες

Εξιτήριο έλαβαν πριν από λίγο οι μητροπολίτες Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να πάρει εξιτήριο και ο μητροπολίτης Κηφισιάς.

Το χρονικό

Το Mega βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης. Μόλις ο ιερέας άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου, έβγαλε ένα μπουκάλι δύο λίτρων με το καυστικό υγρό, και άρχισε να «ραντίζει» τους μητροπολίτες.

Από το διαδίκτυο προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό ο ιερέας

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε και ο δικηγόρος του ιερέα, το καυστικό υγρό που χρησιμοποίησε εναντίον των μητροπολιτών το προμηθεύτηκε από το διαδίκτυο, γεγονός που προξενεί ανησυχία στις αρχές.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 24/06/2021