Ελλάδα

Υδρογόνο: Είναι το καύσιμο του μέλλοντος; – Τι απαντούν οι ειδικοί

19.06.2021 | 14:07

Για το υδρογόνο και πόσο δικαιολογεί το χαρακτηρισμό που του έχουν αποδώσει οι ειδικοί ως καύσιμο του μέλλοντος μίλησε στο Eco Γεγονότα ο Υπεύθυνος για θέματα Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών της Greenpeace Ελλάς, Τάκης Γρηγορίου.

Σχετικά με τις μεταφορές και για το αν είναι όντως το υδρογόνο η πιο κατάλληλη επιλογή ή η ηλεκτροκίνηση;

«Δεν είναι το πιο κατάλληλο όταν μιλάμε για τα απλά αυτοκίνητα. Σε σύγκριση μπαταρίες ή κυψέλες υδρογόνου πρέπει να επιλέξουμε μπαταρίες», τόνισε.

«Για τα απλά οχήματα Ι.Χ. δεν είναι η κατάλληλη λύση το υδρογόνο. Σε λίγα χρόνια θα έχουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, θα μπορούσε να παράγουμε τη δική μας ενέργεια.», συμπλήρωσε.

«Σε πλοία, αεροπλάνα και στη βαριά βιομηχανία μπορεί να χρησιμοποιηθεί το υδρογόνο. Επίσης στη θέρμανση στα σπίτια. Όσον αφορά στο πράσινο υδρογόνο θα πρέπει να το χρησιμοποιούσε εκεί που έχει πλεονεκτήματα έναντι άλλων λύσεων. Στη βαριά βιομηχανία, στο να αποθηκεύουμε ενέργεια για μεγάλο χρονικό διάστημα, στα πολύ βαριά οχήματα», σημείωσε ερωτηθείς για το πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Κλείνοντας τόνισε πως έχει υπολογιστεί, «αν στην ελληνική οικονομία γίνει ευρεία χρήση υδρογόνου ως το 2050, σε αντίθεση με μια άλλη πιο αποδοτική οικονομία που χρησιμοποιεί πιο βέλτιστες λύσεις θα χρειαστεί να έχουμε τις διπλάσιες εγκατεστημένες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Videos & Απoσπάσματα από ECO ΓΕΓΟΝΟΤΑ - 19/06/2021

Ελλάδα