Κόσμος

Ντράγκι: Δεν θα κάνω τη δεύτερη δόση εμβολίου με AstraΖeneca

19.06.2021 | 13:30

Ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ότι πρόκειται να του χορηγηθεί η δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού, με τη λεγόμενη «μικτή μέθοδο».

Η πρώτη δόση του είχε χορηγηθεί με AstraΖeneca ενώ, όπως είπε ο ίδιος, για την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου θα του χορηγηθεί διαφορετικό σκεύασμα.

Ο ιταλός πρωθυπουργός επανέλαβε ότι βάσει των τελευταίων αποφάσεων της κυβέρνησής του και της επιτροπής επιστημόνων που τη συμβουλεύει, το εμβόλιο AstraΖeneca πρέπει να χορηγείται, πλέον, μόνον σε πολίτες 60 ετών και άνω.

Οι πολίτες μικρότερης ηλικίας που θέλουν να λάβουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού με σκεύασμα της AstraΖeneca, θα πρέπει να εξασφαλίσουν την άδεια του γιατρού τους και να υπογράψουν δήλωση στην οποία θα αναφέρουν ότι έχουν πληροφορηθεί αναλυτικά σχετικά με την επιλογή τους.

Ο Μάριο Ντράγκι, πάντως, θέλησε και πάλι να υπογραμμίσει ότι η μέθοδος του λεγόμενου «μικτού εμβολιασμού» είναι απόλυτα ασφαλής και ότι οι ιταλοί και ξένοι κάτοικοι της χώρας πρέπει να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 19/06/2021

Κόσμος