Ελλάδα

Γλυκά Νερά: 37 ημέρες θέατρο και προσπάθεια παραπλάνησης από τον συζυγοκτόνο

19.06.2021 | 13:23 Eνσωμάτωση

Για 37 ημέρες ο πιλότος περιέγραφε τους ληστές, έφτιαχνε σκίτσα με τα χαρακτηριστικά τους και μετέφερε τους δήθεν διαλόγους τους. Υποστήριζε ότι άκουγε τη γυναίκα του να ουρλιάζει και το μωρό να κλαίει και τους παρακαλούσε να πάρουν τα λεφτά και να μην τους κάνουν κακό. Επί 37 ημέρες ο κατηγορούμενος έδινε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας νομίζοντας ότι έχει στήσει το τέλειο έγκλημα. Έλεγε ότι μόνο η αστυνομία μπορεί να βρει τον δράστη, και τελικά τον βρήκε.

Προσπαθούσε μάταια να δακρύσει και ευχόταν στην πραγματικότητα κανείς άλλος σύζυγος να μην σκοτώσει τη γυναίκα του. Μέχρι τότε ήταν ο μόνος που γνώριζε την αλήθεια κι όμως προτιμούσε το ψέμα.

37 ημέρες περιέγραφε με μία ληστεία μετά φόνου, μία ληστεία που δεν έγινε ποτέ. 37 ημέρες περιέγραφε με λεπτομέρειες τους δολοφόνους της συζύγου του, έδινε τα δήθεν χαρακτηριστικά τους, μετέφερε τους δήθεν διαλόγους τους, ζητούσε δικαίωση.

Ένα θέατρο που παρακολουθούσε συγκλονισμένο το πανελλήνιο.

Νόμιζε ότι είχε στήσει το τέλειο έγκλημα. Έφτιαξε το σενάριο δευτερόλεπτα μετά τη δολοφονία, σκότωσε τον σκύλο, τοποθέτησε το μωρό δίπλα στη νεκρή μητέρα και δέθηκε. Η παράσταση ξεκίνησε μπροστά στους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης.

Είχαν περάσει μόλις 14 ώρες όταν έκανε την πρώτη δήλωση στα κανάλια. Δύο ημέρες μετά τον φόνο μιλά και πάλι, ψύχραιμος, πράος. Αγγίζει το πρόσωπό του, πίσω από τις παλάμες του όμως δεν υπάρχουν δάκρυα.

Την επομένη καταφτάνει στην Αλόννησο έχοντας στο πλευρό του μια ολόκληρη χώρα. Είναι η ευκαιρία του να δώσει τη μεγάλη παράσταση. Ξέρει ότι τα βλέμματα μιας ολόκληρης χώρας θα είναι πάνω του.

Ντυμένος στα μαύρα κρατά σφιχτά στην αγκαλιά του καθ’ όλη τη διάρκεια της κηδείας το μόλις 11 μηνών βρέφος. Έχει προετοιμάσει προσεκτικά λέξη – λέξη τον επικήδειο. Το θέατρο συνεχίζεται και στα κοινωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου πιλότου, όταν κατέβηκε το full face που φορούσε ένας από του ληστές κατάφερε και είδε το πρόσωπό του. Έκανε σκίτσο με τα χαρακτηριστικά του. Ένα φανταστικό πρόσωπο, ένα πρόσωπο που δεν υπάρχει.

Πήγε στα εγκληματολογικά είδε 10 άτομα. Ο ένας – είπε- έμοιαζε στον ληστή κατά 80%.

Στη συνέχεια απομακρύνεται από τα μέσα για να ανασυνταχθεί, και δηλώνει σίγουρος για τη σύλληψη των δήθεν δραστών. Και πράγματι, οι αστυνομικοί βρήκαν τον δράστη.

Ο 33χρονος βρίσκεται πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης, που θα κρίνει τις πράξεις του, αλλά και τις προσπάθειές του να γλυτώσει τη σύλληψη.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 19/06/2021