Καιρός

Ηλιοφάνεια και καλοκαιρινός καιρός την Παρασκευή

17.06.2021 | 13:48

Την Παρασκευή η μέρα θα ξεκινήσει με καλοκαιρινή διάθεση και τον ήλιο να επικρατεί σε όλη τη χώρα. Στα νησιά του Αιγαίου μάλιστα, ο ήλιος θα κυριαρχήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Κατά μήκος του ηπειρωτικού κορμού της χώρας, στα ορεινά δηλαδή από βορρά προς νότο, κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών αναμένονται μπόρες , ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Δεν αποκλείεται όμως το μεσημέρι και το απόγευμα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και σε πεδινές περιοχές στη Θεσσαλία. Μέχρι το βράδυ όμως ο καιρός θα έχει βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα προσεγγίσει το μεσημέρι τους 31 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια, 30-32 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά και στους 28-29 βαθμούς οι μέγιστες στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα είναι γενικά ήπιοι, μεταβλητοί 2-4 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά βοριάδες μέχρι 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική λιακάδα θα επικρατήσει στο πρώτο μισό της ημέρας. Το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια και δυτικά του νομού. Η θερμοκρασία από 20-30 βαθμούς και οι άνεμοι ήπιοι 2-4 μποφόρ, μεταβλητοί και το απόγευμα νότιοι.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο. Το μεσημέρι στα γύρω ορεινά θα σημειωθούν καταιγίδες ,με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής έντασης μέσα στην πόλη. Η θερμοκρασία από 20-30 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητοί στο Θερμαϊκό 2-4 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού , το Σάββατο βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα βόρεια και κυρίως στην κεντροανατολική Μακεδονία και Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές στα ηπειρωτικά ορεινά τμήματα. Μεγαλύτερα διαστήματα με ήλιο περιμένουμε το πρωί στις περισσότερες περιοχές. Οι άνεμοι στα πελάγη βόρειοι 3-5 και τοπικά στο Ιόνιο και στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ, δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες μετακινήσεις. Η θερμοκρασία σε καλοκαιρινές τιμές, θα προσεγγίσει το μεσημέρι τους 31-33 βαθμούς στα ηπειρωτικά και μέχρι 29-30 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.

Κλείνοντας, την Κυριακή στα νησιά του Αιγαίου θα επικρατήσουν εξαιρετικές καιρικές συνθήκες. Στα ηπειρωτικά περιμένουμε αρχικά ήλιο, με παροδική συννεφιά το μεσημέρι, που θα δώσει στα ορεινά βροχές και στη Μακεδονία πρόσκαιρες καταιγίδες. Και στην Αττική, όμως κατά τη διάρκεια του τριημέρου αναμένονται μεσημεριανές βροχές, μικρής έκτασης και την Κυριακή σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία πιθανόν να σημειωθεί καταιγίδα. Οι άνεμοι βόρειοι στα πελάγη 3-5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 30-33 βαθμούς κατά μέσο όρο.

Videos & Απoσπάσματα από ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ - 17/06/2021

Καιρός