Καιρός

Άστατος ο καιρός την Παρασκευή – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

17.06.2021 | 21:25

Την Παρασκευή η μέρα θα ξεκινήσει με καλοκαιρινή διάθεση και τον ήλιο να επικρατεί σε όλη τη χώρα. Κατά μήκος του ηπειρωτικού κορμού της χώρας όμως τις μεσημβρινές ώρες αναμένονται μπόρες, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.

Η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά. Θα προσεγγίσει το μεσημέρι τους 31 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια, 30 – 32 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά και 28 – 29 στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 – 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα είναι γενικά ήπιοι, μεταβλητοί 2 – 4 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά βοριάδες μέχρι 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική λιακάδα θα επικρατήσει στο πρώτο μισό της ημέρας. Το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια και δυτικά του νομού. Η θερμοκρασία από 20 – 30 βαθμούς και οι άνεμοι ήπιοι 2 – 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο. Το μεσημέρι στα γύρω ορεινά θα σημειωθούν καταιγίδες, με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής έντασης μέσα στην πόλη. Η θερμοκρασία από 20 – 30 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητοί στον Θερμαϊκό 2 – 4 μποφόρ.

Το Σάββατο, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα βόρεια και κυρίως στην κεντροανατολική Μακεδονία και Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές στα ηπειρωτικά ορεινά τμήματα. Μεγαλύτερα διαστήματα με ήλιο περιμένουμε το πρωί στις περισσότερες περιοχές.

Videos & Απoσπάσματα από ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ - 17/06/2021

Καιρός