Ελλάδα

Νέο τελεσίγραφο φαρμακοποιών σταματούν το Σάββατο τη διανομή δωρεάν self test

16.06.2021 | 18:33 Eνσωμάτωση

Την διακοπή της δωρεάν χορήγησης των self test από τα φαρμακεία των μελών του από την 19η Ιουνίου 2021 χωρίς περαιτέρω παράταση, αποφάσισε το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής χαρακτηρίζοντας τα αυτοδιαγνωστικά τεστ αναξιόπιστα. Τι λέει ο κ. Μιχάλης Ζαννέτος, ταμίας Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο LIVENEWS.

Οι Φαρμακοποιοί του λεκανοπεδίου καταγγέλλουν την αξιοπιστία των αυτοδιαγνωστικών τεστ, την στιγμή βέβαια που έχουν διατεθεί από τα φαρμακεία εκατομμύρια δωρεάν self test και η διαδικασία βρίσκεται ούτως ή άλλως σε πορεία ολοκλήρωσης.

«Αυτό είναι απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής εμείς ενημέρωθηκαμε σήμερα. Δεν ξέρουμε σε ποια στοιχεία βασίστηκε. Μιλάει για ένα 90% των θετικών τεστ που βγήκαν ψευδώς θετικά. Αυτό είναι ένα θέμα που οι αρμόδιοι φορείς θα κρίνουν αν είναι αναγκαίο να γίνονται αυτά τα τεστ. Πάντα υπάρχουν ψευδώς θετικά κι αρνητικά τεστ.

Είναι ανακοίνωστη που εκφράζει τον συγκεκριμένο σύλλογο. Δεν ξέρουμε σε ποια στοιχεία βασίστηκαν. Το ψευδώς θετικό αφού θα γίνει το δεύτερο τεστ για να το επιβεβαιώσει είναι λιγότερο επικίνδυνο.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 16/06/2021