Κόσμος

Κριστιάν Αμανπούρ: Η δημοσιογράφος του CNN αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο

16.06.2021 | 07:21 Eνσωμάτωση

Σε νέα επίθεση προχώρησαν οι ισραηλινοί στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ η δημοσιογράφος του CNN Κριστιάν Αμανπούρ αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο. Την ίδια ώρα, προβληματίζει η «γλίτσα» στη θάλασσα του Μαρμαρά, ενώ πολίτες σώζουν παιδιά από φλεγόμενο σπίτι σε ένα εντυπωσιακό βίντεο από τη Ρωσία.

Νέα ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα – Η πρώτη μετά την κατάπαυση πυρός

Νέα ισραηλινή επίθεση σε στόχους της Χαμάς πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα. Στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ επιβεβαιώνουν το χτύπημα, με βίντεο το οποίο δημοσιεύτηκε από το πρακτορείο Reuters.

Η επίθεση έρχεται λίγες ημέρες μετά τις εχθροπραξίες που διήρκησαν 11 ημέρες και κόστισαν τη ζωή σε 260 Παλαιστίνιους και 13 Ισραηλινούς, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.

Η ισραηλινή πλευρά υποστηρίζει ότι της επίθεσης προηγήθηκαν εμπρηστικά μπαλόνια που εστάλησαν από τη μεριά της Παλαιστίνης στο Ισραήλ.

Κριστιάν Αμανπούρ: «Διαγνώστηκα με καρκίνο των ωοθηκών» – Το μήνυμα στις γυναίκες

Στην αποκάλυψη ότι διεγνώσθη με καρκίνο στις ωοθήκες προχώρησε η δημοσιογράφος Κριστιάν Αμανπούρ.

«Υποβλήθηκα σε επιτυχή επέμβαση αφαίρεσής τους και εδώ και αρκετούς μήνες τώρα υποβάλλομαι σε χημειοθεραπεία για το καλύτερο δυνατό μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα, και αισιοδοξώ» είπε η Αμανπούρ, ξεκινώντας την καθημερινή της εκπομπή.

Η 63χρονη Αμανπούρ, που ήταν εκτός τηλεοπτικού «αέρα» τους προηγούμενους τέσσερις μήνες εξαιτίας της διάγνωσης, έκανε λόγο «για μία πολύ κοινή ασθένεια που πλήττει εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο».

Μιλώντας από το σπίτι της στο Λονδίνο, δήλωσε ευτυχής που μπορεί να έχει ασφάλεια υγείας μέσω της δουλειάς της και τυχερή για τους «εξαίρετους ιατρούς που την περιέθαλψαν σε μία χώρα που βασίζεται βεβαίως στο θαυμάσιο εθνικό σύστημα υγείας της».

Αφότου μίλησε για την επέμβαση και τις χημειοθεραπείες η Αμανπούρ είπε: «Σας το ανακοινώνω χάριν διαφάνειας αλλά περισσότερο σαν μία κραυγή για έγκαιρη διάγνωση».

Όπως είπε, ήθελε να παροτρύνει τις γυναίκες να εκπαιδευτούν στην αντιμετώπιση αυτής της ασθένειας. «Να κάνετε όλες τις τακτικές εξετάσεις που μπορείτε. Να ακούτε πάντα το σώμα σας. Και βεβαίως να είστε σίγουρες ότι οι βάσιμες ιατρικές ανησυχίες δεν είναι προς απόρριψη ή ωραιοποίηση».

Θάλασσα Μαρμαρά: Αγκυροβολημένα τα πλοία λόγω της «γλίτσας» που επεκτείνεται

Στη θάλασσα του Μαρμαρά η θαλάσσια βλέννα – αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και της μόλυνσης – επεκτείνεται, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα.

Ρωσία: Σκαρφάλωσαν στην υδρορροή για να σώσουν παιδιά από τη φωτιά

Εντυπωσιακό είναι το βίντεο που έρχεται από τη Ρωσία, όπου πολίτες προκειμένου να σώσουν παιδιά από φλεγόμενο σπίτι σκαρφάλωσαν από την υδρορροή και τα απομάκρυναν από το παράθυρο.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 16/06/2021