Πολιτική

Σάλος για το σποτ του συνεδρίου γονιμότητας – Θ. Ρουσόπουλος, Ν. Φίλης στο MEGA

14.06.2021 | 09:38

Σε αναβολή του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γονιμότητας αναγκάστηκαν να προχωρήσουν οι διοργανωτές μετά από τη γενικευμένη, θυελλώδη κατακραυγή την οποίαν προκάλεσε το διαφημιστικό σποτ. Οι Θεόδωρος Ρουσόπουλος, βουλευτής ΝΔ και Νίκος Φίλης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν σχετικά, στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τους Ανθή Βούλγαρη και Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Αφ’ ότου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απέσυρε την υποστήριξή της στο Συνέδριο, σχεδόν όλοι οι επίσημοι συμμετέχοντες αποκήρυξαν δημοσίως το χαρακτήρα και το περιεχόμενο του σποτ και διαχώρισαν τη θέση τους.

«Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες του συνεδρίου, συμφωνώ ότι όταν θες να δώσεις ένα θετικό μήνυμα το δίνεις θετικά. Δεν έχω διαβάσει καν το πρόγραμμα του συνεδρίου. Το να αναπαράγουμε τη συζήτηση δεν βοηθά. Με την επικριτική κριτική… στα social media πάμε στα όρια ακρότητας.», ανέφερε αρχικά ο κ. Ρουσσόπουλος.

«Στο δημόσιο διάλογο παλαιότερα ήταν η απόκτηση του τρίτου παιδιού. Φτάσαμε να χάνουμε πληθυσμό κάθε χρόνο, πρέπει να δοθούν κίνητρα από το πρώτο παιδί. Είμαστε μια κοινωνία μετάβασης. Όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί.», πρόσθεσε.

«Δεν είναι θέμα επικοινωνίας, είναι θέμα ιδεολογίας. Είναι ένα βαθιά αντιδραστικό μήνυμα εις βάρος της γυναίκας. Και η κυρία ΠτΔ έπρεπε να δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία αλλά και η εκκλησία. Έχουμε πολλά μηνύματα εις βάρος της γυναίκας, όπως το ζήτημα της συνεπιμέλειας, μηνύματα σεξισμού εις βάρος της γυναίκας… Περισσεύει η υποκρισία, σήμερα στη Βουλή θα συζητηθεί ένα νομοσχέδιο σε βάρος του γονιού. Το εργασιακό είναι εκτός των όλων και εις βάρος και του δημογραφικού», τόνισε από πλευράς του ο κ. Φίλης.

«Το κράτος πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες, για τα νέα ζευγάρια. Υπάρχει ζούγκλα στην εργασία, πως θα κάνει οικογένεια ένας άνθρωπος που δουλεύει 10 ώρες για 600 ευρώ», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μια πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να γνωρίζει τα πάντα, αντέδρασε ωστόσο. 10ωρο είχαν όλες οι εταιρείες, απλώς τώρα μπορούν και εταιρείες που δεν είχαν συλλογικά σωματεία. Σήμερα υπάρχει πρόνοια για την σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ρουσόπουλος.

Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ: Ενώπιος ενωπίω Μητσοτάκης – Ερντογάν

Ως ευκαιρία για ένα περαιτέρω βήμα στις σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας, αντιμετωπίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου τη σημερινή, κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

Πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι πως οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία θα πρέπει να μείνουν ανοιχτοί, μολονότι, όπως διευκρινίζεται, διαφορετικές θέσεις με την γείτονα -σε πολλές περιπτώσεις, δε, διαμετρικά αντίθετες- υπήρχαν και θα υπάρχουν.

«Κρατώ μικρό καλάθι όσο ευχάριστες κι αν είναι αυτές οι συναντήσεις. Η Τουρκία σταθερά προσανατολίζεται σε μια πολιτική που δημιουργεί ζημιά στο Αιγαίο. Η Τουρκία έχει διεκδικήσει και της έχει αναγνωριστεί από ορισμένους, να είναι μια περιφερειακή δύναμη και με αυτό τον ρόλο ο κ. Ερντογάν βλέπει όλους τους άλλους», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Είναι αναγκαίες οι συναντήσεις, αλλά πιο αναγκαίος ο διαρθρωμένος διάλογος στη βάση του διεθνούς δικαίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει να πάνε οι δύο χώρες στη Χάγη. Πρέπει να φύγουμε από την αντίληψη ότι τα ελληνοτουρκικά λύνονται με επιθετικό τρόπο, αυτό το θέλει η Τουρκία.», τόνισε ο κ. Φίλης.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 14/06/2021

Πολιτική