Ελλάδα

Σε περιβαλλοντικό παράδεισο μετατρέπεται το Πάρκο Τρίτση – Οι εργασίες αναβάθμισης

13.06.2021 | 14:09

Το Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης, αναβαθμίζεται και βελτιώνεται συνεχώς, με καθημερινές παρεμβάσεις, έργα υποδομών και την σταθερή υδροδότηση των λιμνών.

Στόχος της Περιφέρειας Αττικής είναι η μετατροπή του σε ένα πρότυπο περιβαλλοντικό κέντρο, με τα έργα να ολοκληρώνονται το 2022.

Το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο της Αττικής μετατρέπεται σε περιβαλλοντικό παράδεισο. Αποτελεί πνεύμονα πρασίνου, φιλοξένει πολλά είδη ζώων και φυτών και η Περιφέρεια έχει ήδη προχωρήσει σε σημαντικές δράσεις πράσινης αναβάθμισή του, με τελευταία την υδροδότηση των λιμνών που διαθέτει.

«Στοχεύει, αυτό το πάρκο να είναι ένα πρότυπο πάρκο. Ένα πάρκο που θα σχετίζεται με το περιβάλλον, την εκπαίδευση, τα παιδιά μας, την άθληση, τον πολιτισμό, τη συνεύρεση των κοινωνιών, για να μπορέσουν μέσα από αυτό να παίρνουν δύναμη ζωής», σημειώνει ο Γιώργος Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής.

Τα έργα περιβαλλοντικής ανάπλασης χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο και δίνουν το παράδειγμα και σε άλλους δήμους να προβούν σε ανάλογες ενέργειες για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και την προστασία της βιοποικιλότητας.

«Τιθέμεθα στη διάθεση και των υπολοίπων δήμων που έχουν υποβάλει και εκείνοι τις δικές τους προτάσεις, ούτως ώστε το 2022, του χρόνου τέτοια μέρα, να εορτάζουμε γύρω από πολύ περισσότερα και πιο αποτελεσματικά έργα», τονίζει ο Στάθης Σταθόπουλος, πρόεδρος ΔΣ Πράσινου ταμείου.

Το Πάρκο Τρίτση διαθέτει επιπλέον και ένα ανοικτό θέατρο, ανακαινισμένο με σύγχρονες προδιαγραφές και σεβασμό προς το περιβάλλον.

Videos & Απoσπάσματα από ECO ΓΕΓΟΝΟΤΑ - 13/06/2021

Ελλάδα