Ελλάδα

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αύριο ο μεγάλος τελικός για τον σπουδαίο έλληνα τενίστα

12.06.2021 | 19:54 Eνσωμάτωση

Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στο Παρίσι.

Το απόγευμα της Κυριακής το χρυσό παιδί του Ελληνικού Αθλητισμού, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δίνει τον μεγαλύτερο αγώνα της καριέρας του.

Ο Στέφανος θα διεκδικήσει στο Ρολάν Γκαρός το τρόπαιο του κορυφαίου τουρνουά τένις σε χώμα, εκπληρώνοντας ένα παιδικό του όνειρο.

Εξάλλου, από  μικρός ο Στέφανος ,από τα κορτ στα τζούνιορς ονειρευόταν την κεντρική σκηνή. Ταπεινός, σεμνός και πεισμωμένος μετά τις ήττες, είχε στο μυαλό του την κορυφή. Και το απόγευμα της Κυριακής στο Παρίσι θα βρεθεί εκεί που ονειρευόταν. Ανάμεσα στους μεγάλους, όχι ως μια ακόμη έκπληξη, αλλά σαν ίσος προς ίσο.

Με είδωλο το Φέντερ
Ο Ελβετός βασιλιάς των κορτ αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης του μικρού Στέφανου και λίγα χρόνια μετά ήρθε η ώρα ο Έλληνας πρωταθλητής να ακολουθήσει τα βήματα του ειδώλου του. Και κόντρα στο νούμερο 1 του κόσμου να αρχίσει να χτίζει το δικό του μύθο.

Τελικοί υπήρξαν και άλλοι ως τώρα στην καριέρα του Στέφανου, αυτός όμως είναι ξεχωριστός. Όχι μόνο για τι είναι ο πρώτος Έλληνας που θα διεκδικήσει τρόπαιο γκραν σλαμ, αλλά γιατί αυτό θα γίνει ίσως στα γήπεδα του σπουδαιότερου τουρνουά μαζί με το Ουίμπλεντον τουρνουά.

Από τα γηπεδάκια της Γλυφάδας, βήμα-βήμα, στην κορυφή του κόσμου. Ο μικρός Τσιτσιπάς με την καθοδήγηση της οικογένειάς του, με σκληρή δουλειά και πείσμα ανέβηκε ένα ένα τα σκαλιά της επιτυχίας. Και την Κυριακή το βράδυ, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, θα έχει βάλει υποθήκη για το όνειρο του. Την κορυφή.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/06/2021