Πολιτική

Κατηγορώ της αντιπολίτευσης για το εργασιακό νομοσχέδιο

12.06.2021 | 20:35 Eνσωμάτωση

Η ρύθμιση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας του εργασιακού νομοσχεδίου είναι αυτή που έχει βάλει την φωτιά στην πολιτική σκηνή.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με εργαζόμενους σε επισφαλείς συνθήκες και συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Βολές κατά της αντιπολίτευσης για την κριτική που ασκεί στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο εξαπολύει ο Κωστής Χατζηδάκης λέγοντας πως η διευθέτηση του χρόνου εργασίας έχει καταντήσει καραμέλα στο στόμα της αντιπολίτευσης.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά σε άρθρο της στα «Νέα Σαββατοκύριακο» κατηγορεί την κυβέρνηση πως με το εργασιακό νομοσχέδιο σβήνει εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών

Μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω και σβήνουν μονοκοντυλιά δίκαια κεκτημένα που κερδήθηκαν μέσα από ιστορικούς αγώνες. Είναι προφανές ότι έτσι ξεπληρώνουν και προεκλογικά τους «γραμμάτια».

Οι μάχες της περιόδου είναι μια σπουδαία παρακαταθήκη για να πεταχτεί στον «κάλαθο των αχρήστων» το αντεργατικό τερατούργημα, να μπουν οι βάσεις μια πραγματικής εργατικής-λαϊκής συνολικής αντεπίθεσης.

Το νομοσχεδίο περί τα εργασιακά, αναμένεται να έρθει στην ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα το πρωί ενώ η συζήτηση και η ψήφιση του προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης με ονομαστική ψηφοφορία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/06/2021