Καιρός

Τοπικές βροχές και νεφώσεις σήμερα

11.06.2021 | 06:12

Μεγάλα διαστήματα με ήλιο αναμένονται σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. 

Εξαίρεση πιθανόν να αποτελέσουν τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και πιο παραλιακά τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας, με τοπικές βροχές από το πρωί.

Το μεσημέρι και το απόγευμα όμως σε όλη τη χώρα, από βορρά προς νότο, στα ηπειρωτικά και πιθανόν και στα ορεινά της Κρήτης, αναμένεται γενικευμένη αστάθειαγια άλλη μια ημέρα, με βροχές κατά τόπους ισχυρές, έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Στο επίκεντρο των πιο ισχυρών καταιγίδων φαίνονται περιοχές της δυτικής Ελλάδας, κυρίως ορεινές ημιορεινές. Ευτυχώς σε όλη τη χώρα τα φαινόμενα δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια, καθώς ο καιρός το βράδυ θα είναι βελτιωμένος.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει σημαντικά, θα παραμείνει κοντά στους 27-29 βαθμούς Κελσίου και στα ηπειρωτικά και στη νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 2-3 μποφόρ και στο Αιγαίο 2-4 και τοπικά στα ανατολικά κυρίως τμήματα 5 μποφόρ.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο. Το μεσημέρι και το απόγευμα όμως αναμένονται τοπικές βροχές στο λεκανοπέδιο, με πιθανότητα καταιγίδας στα πιο βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία από 20-28, βόρειοι οι άνεμοι που θα στραφούν σε νοτιάδες 2-3 μποφόρ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές βροχές κατά τη διάρκεια της ημέρας και το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν καταιγίδες στα γύρω ορεινά, πιθανόν και με ένα πέρασμα μέσα στην πόλη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-28 , με ήπιο μεταβλητό άνεμο στο Θερμαϊκό 2-3 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ - 11/06/2021

Καιρός