Καιρός

Καιρός: Φθινοπωρινό σκηνικό με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

11.06.2021 | 13:49

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, προβλέπονται από σήμερα Παρασκευή σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα

Το Σάββατο από το πρωί αναμένονται τοπικές βροχές στα βόρεια και ειδικότερα σε Μακεδονία και Θράκη. Μάλιστα από τις προμεσημβρινές ώρες στη Θράκη θα ξεκινήσουν πρόσκαιρες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα ο καιρός αρχικά θα είναι καλός.

Το μεσημέρι και το απόγευμα όμως, όπως και τις τελευταίες μέρες, περιμένουμε βροχές και καταιγίδες όπου πιθανόν να είναι ισχυρές στα πιο ορεινά και ημιορεινά. Δεν αποκλείεται όμως και στα πιο πεδινά και παραθαλάσσια να εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα σύντομης διάρκειας.

Στη νησιωτική χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, όσο πιο νότια τόσο περισσότερο ήλιο περιμένουμε και μόνο στο βόρειο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα βρέξει λίγο τοπικά.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει σε λίγο πιο χαμηλά για την εποχή επίπεδα, πλησιάζοντας τους 26-28 βαθμούς Κελσίου και στις ηπειρωτικές περιοχές και στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στα πελάγη σε ήπιες εντάσεις 2-4 και στο νότιο Αιγαίο 5 μποφόρ.

Στην Αττική από νωρίς το μεσημέρι και κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών αναμένονται καταιγίδες. Όσο προχωράμε προς το απόγευμα οι βροχές θα υποχωρούν και το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί. Η θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου, μεταβλητοί άνεμοι 2-3 μποφόρ.

Τοπικές βροχές προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη από το πρωί και για το υπόλοιπο της ημέρας. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά ημιορεινά του νομού και της Χαλκιδικής, θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου με βόρειο άνεμο στο Θερμαϊκό 2-4 το μεσημέρι και 5 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ - 11/06/2021

Καιρός