Χωρίς κατηγορία

Κοζάνη: Ισόβια στον δράστη της επίθεσης με τσεκούρι στην ΔΟΥ

11.06.2021 | 20:35

Ο 46χρονος που σκόρπισε, με ένα τσεκούρι στο χέρι, τον τρόμο και το θάνατο στην Εφορία της Κοζάνης, πριν από έντεκα μήνες, τον Ιούλιο του 2020, οδηγείται, υπό αποδοκιμασίες, στα δικαστήρια της Φλώρινας.

Λίγες ώρες μετά, του επιβάλλεται ομόφωνα η ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του 56χρονου εφοριακού και 26 έτη κάθειρξη κατά συγχώνευση για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας των τριών υπαλλήλων της εφορίας,παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή.

Την ενοχή του κατηγορουμένου ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας.

«Πιστεύω ότι πολύ θα στεναχωριέται σήμερα ο κατηγορούμενος που δεν κατάφερε να αφαιρέσει και άλλες ανθρώπινες ζωές. Για τον λόγο αυτό εύχομαι ο άνθρωπος αυτός να παραμείνει πολλά χρόνια στη φυλακή»

Ο 46χρονος, στην απολογία, είπε οι εφοριακοί είναι οικονομικοί δολοφόνοι, προσθέτοντας πως εάν ήταν κλειστή η εφορία θα χτυπούσε είτε τα δικαστήρια είτε την περιφέρεια.

«Η επίθεση ήταν ενάντια στο ελληνικό κράτος. Δεν σκότωσα αστυνομικούς επειδή είναι αναλώσιμοι. Δε θα μπορούσε να σπάσει έτσι το σύστημα» ανέφερε ο δράστης

Τα όσα περιέγραψαν ωστόσο τα θύματα της επίθεσης, οι αυτόπτες μάρτυρες και οι αστυνομικοί σόκαραν ενώ ο 46χρονος καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας προκαλούσε από το εδώλιο.

«Ο δράστης με πρόλαβε στο διάδρομο. Εκείνη τη στιγμή που με χτυπούσε σκέφτηκα ότι δε θα δω ξανά τα παιδιά μου και έγινα θηρίο. Άρχισα να τον χτυπάω με τα πόδια. Αν δεν πάλευα, σήμερα δε θα ήμουν εδώ» ανέφερε ένα από τα θύματα.

Ο 46χρονος μπήκε-πέρσι τον Ιούλιο- στο κτίριο της εφορίας κρατώντας μία σακούλα και δίνοντας κανονικά το όνομα του στην είσοδο.

Στη συνέχεια, ανέβηκε στο 2ο όροφο, έβγαλε από τη σακούλα ένα τσεκούρι, άνοιξε τις πόρτες των γκισέ και επιτέθηκε στους υπαλλήλους. Ένας υπέκυψε στα τραύματα του μετά από πολύμηνη μάχη, μία έχασε το μάτι της και δύο τραυματίστηκαν ελαφρύτερα.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 11/06/2021

Χωρίς κατηγορία