Ελλάδα

«Φουντώνει» η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό – Ποιοι τάσσονται υπέρ και ποιο κατά

11.06.2021 | 16:49

Την κουβέντα που άνοιξε ο ‘Άδωνις Γεωργιάδης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό πήγε ένα βήμα παρακάτω ο Στέλιος Πέτσας βάζοντας στο κάδρο πέρα από τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στα γηροκομεία και τους εκπαιδευτικούς αλλά και όλους όσους έρχονται σε επαφή με κόσμο.

«Εάν κάποιος δουλεύει σε ένα χώρο που έρχεται σε επαφή με το κοινό τότε μπορεί να απομακρυνθεί, δεν σημαίνει να χάσει την δουλειά του. Είναι ακραία ανευθυνότητα να μην εμβολιαστεί ένας σερβιτόρος» ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού τάσσεται και η Ματίνα Παγώνη για τους γιατρούς, ενώ δεν υπάρχει θέμα υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού λέει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Κώστας Χρυσόγονος.

Την ίδια ώρα θέμα έχει ανοίξει με την διάθεση των self test από τις 19 Ιουνίου με τους φαρμακοποιούς να διεκδικούν εκ νέου την διανομή των τεστ.

«Βγάλαμε το φίδι από την τρύπα και τώρα η κυβέρνηση κλείνει το μάτι σε συμφέροντα» δήλωσε ο φαρμακοποιός κ. Ζαννέτος.

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα και θα διαρκεί μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ από την 1η Ιουλίου το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά να ισχύει.

Από αύριο θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Και επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές, και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.

Από την 1η Ιουλίου το όριο για τις υπηρεσίες catering και δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα, από 100 που είναι αυτή τη στιγμή. Όμως ακόμα και στους γάμους τα τραγούδια θα είναι της τάβλας αφού οι χοροί απαγορεύονται.

 

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 11/06/2021

Ελλάδα