Ελλάδα

«Βροχή» πυροβολισμών σε γάμο Ρομά στην επέτειο της δολοφονίας του μικρού Μάριου

09.06.2021 | 20:17 Eνσωμάτωση

Βροχή έπεφταν οι σφαίρες σε γαμήλιο γλέντι που στήθηκε σε καταυλισμό Ρομά στο Ζεφύρι. Το γλέντι με τους πυροβολισμούς στήθηκε λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του 11χρονου Μάριου που στις 8 Ιουνίου του 2017 έπεσε νεκρός από αδέσποτη σφαίρα. Η μαρτυρία του πατέρα του στο mega και η ανάρτηση της μητέρας του συγκλονίζουν.

Δεν είναι πεδίο βολής…. είναι γαμήλιο γλέντι.

Στον καταυλισμό των Ρομά στο Ζεφύρι, η τριήμερη γιορτή, αναστάστωσε τους κατοίκους της περιοχής που για μια ακόμη φορά ένιωσαν τον κίνδυνο μια ανάσα από τα σπίτια τους.

8 Ιουνίου 2017…ο 11χρονος Μάριος χάνει τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα στο προαύλιο του 6ου δημοτικού σχολείου Μενιδίου. Λίγα μέτρα μακριά, γινόταν γλέντι και τα όπλα είχαν βγει από νωρίς.

8 Ιουνίου 2021… σαν τίποτα να μην έχει συμβεί, στο γαμήλιο γλέντι που έχει διοργανωθεί δίπλα στο σπίτι του παιδιού, οι σφαίρες πέφτουν βροχή.

Με μια ανάρτηση στο ίντερνετ η μητέρα του Μάριου θυμάται το παιδί της…αλλά και ότι τίποτα δεν έγινε για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Από το μεσημέρι της Κυριακής που ξεκίνησε το γλέντι στον καταυλισμό στο Ζεφύρι μέχρι και το πρωί της Τετάρτης, οι κάτοικοι των γύρω περιοχών ταμπουρώθηκαν στα σπίτια τους φοβούμενοι για την ίδια τους τη ζωή.

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων για τις συνθήκες υπό τις οποίες είναι αναγκασμένοι να ζουν είναι συνεχείς, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν βρει καρφωμένες σφαίρες στα μπαλκόνια και τις ταράτσες τους… ακόμη και στα ποδήλατα των παιδιών τους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/06/2021