Πολιτική

Με υπόμνημα κατέθεσε στην προανακριτική ο Νίκος Παππάς

09.06.2021 | 20:33 Eνσωμάτωση

Αυλαία έριξε η προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις ευθύνες του Νίκου Παππά, καθώς ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μην εμφανισθεί και να αρνηθεί όλες τις εναντίον του κατηγορίες με γραπτό υπόμνημα. Για «ένοχη σιωπή Παππά» μιλάει η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι το κατηγορητήριο κατέρρευσε.

Με την προανακριτκή Παππά να ολοκληρώνει το έργο της σε σύντομο χρονικό διάστημα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε το ανακριτικό έργο της επιτροπής με γραπτό υπόμνημα καλώντας τους βουλευτές να αποφασίσουν για την παραπομπή του σε ειδικό δικαστήριο με βάση τη συνείδησή τους.

«Οι σε βάρος μου κατηγορίες είναι καθ’ ολοκληρίαν αβάσιμες και παντελώς αναπόδεικτες, και διαψεύδονται όχι μόνον από τα στοιχεία και τις ένορκες καταθέσεις των εξετασθέντων μαρτύρων, αλλά και από την κοινή λογική.»

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετούνται μέσω του υπομνήματος του Νίκου Παππά και σημειώνουν ότι από τα στοιχεία των τραπεζικών συναλλαγών ότι ούτε ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών παραβιάστηκε για τη δημιουργία του λεγόμενου και ΣΥΡΙΖΑ channel ούτε όμως και τα 3εκατ.€ της συμφωνίας Καλογρίτσα – Χούρη της CCC δόθηκαν για την έκδοση της εφημερίδας ντοκουμέντο.

Κοινοβουλευτικές πηγές της ΝΔ επισημαίνουν ότι ο Νίκος Παππάς δεν απάντησε επι της ουσίας των όσων αποκάλυψε ο κόκκινος εργολάβος φοβούμενος ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας θα έστελνε νέα στοιχεία στην επιτροπή.

«Προφανώς ο κ. Παππάς έλαβε το μήνυμα του κ. Καλογρίτσα. Υπάκουσε στις επιθυμίες του για να αποφύγει νέες πιθανές αποκαλύψεις. Τελικά, ο κ. Παππάς αντί των απαντήσεων επέλεξε την ένοχη σιωπή.»

Το πόρισμα της προανακριτκής για τον Νίκο Παππά αναμένεται στις 29 Ιουνίου και εκτιμάται ότι θα εισαχθεί στην ολομέλεια στα μέσα Ιουλίου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/06/2021