Ελλάδα

«Βόμβα» Άδωνι για όσους δε θέλουν να εμβολιαστούν: Μία επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο εάν θέτει σε κίνδυνο τους άλλους

09.06.2021 | 13:03

«Βόμβα» από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έδωσε με ξεκάθαρο τρόπο το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση στο θέμα εκείνων που δε θέλουν να εμβολιαστούν και έτσι θέτουν σε κίνδυνο τους συνανθρώπους τους. Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε πως μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει τον υπάλληλο της αν θέτει σε κίνδυνο τους γύρω του. Για προνόμια και διευκολύνσεις των εμβολιασμένων εξάλλου μίλησε χθες ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η όποια συζήτηση θα ξεκινήσει μόλις ανοίξουν και τα ραντεβού για όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 18-24.

Τις προθέσεις της κυβέρνησης γύρω από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού έδειξε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επεσήμανε ότι ο εργοδότης θα έχει το δικαίωμα να απολύει ανεμβολίαστο εργαζόμενο, αν θεωρεί ότι θέτει σε κίνδυνο τους άλλους.

Όλο και πιο κοντά είναι πλέον ενδεχόμενο από το φθινόπωρο μπαρ και εστιατόρια να επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους, στους κλειστούς χώρους.

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι σύντομα οι εμβολιασμένοι θα έχουν περισσότερα δικαιώματα και διευκολύνσεις.

Μάλιστα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γνωρίζοντας κάθε λέξη και γράμμα του Συντάγματος ως πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, τόνισε πως δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας.

Πρώτοι πάντως θα υποχρεωθούν σε εμβολιασμό από τον Σεπτέμβριο γιατροί και νοσηλευτές.

Η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα ξεκινήσει επισήμως όταν όλοι οι ενήλικες θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια. Αυτό θα γίνει μόλις ανοίξει η πλατφόρμα και για την τελευταία ηλικιακή ομάδα 18-25 ετών.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 09/06/2021

Ελλάδα