Ελλάδα

Συμβόλαιο θανάτου στη Ζάκυνθο: Η συμμορία των «10», οι ρόλοι και ο τρόπος δράσης

09.06.2021 | 20:08 Eνσωμάτωση

Eνα χρόνο ακριβώς μετά την εκτέλεση της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο οι αρχές αποκάλυψαν με κάθε λεπτομέρεια πως εξιχνίασαν το πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου που είχε ως εγκέφαλο και εμπνευστή έναν επίορκο αστυνομικό που βρισκόταν μέσα στη φυλακή. Οι 7 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα αρνούμενοι τις κατηγορίες ενώ ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί για έναν εφοπλιστή και μια γυναίκα που επαιξε ρόλο στην ολοκλήρωση του σχεδίου.

«Δεν έχουμε κάνει τίποτα όλα είναι κατασκευασμένα σύντομα…»

Οι εφτά συλληφθέντες της εν ψυχρώ δολοφονίας της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη από τα δικαστήρια της Ευελπίδων δηλώνουν αθώοι.

Με τις χειροπέδες στα χέρια επιβιβάζονται στην κλούβα της Ελληνικής Αστυνομίας με προορισμό την Ζάκυνθο μετά την εκτέλεση των ενταλμάτων που εκκρεμούσαν σε βάρος τους για να απολογηθούν στον ανακριτή.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών φέρνει στο φως άγνωστες πτυχές του πολύ καλά οργανωμένου σχεδίου των εκτελεστών της 37χρονης μετά τις εντολές που δέχτηκαν από τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας που δεν ήταν άλλος από τον επίορκο αστυνομικό που τότε ήταν έγκλειστος στις φυλακές.

Στην πρώτη φάση του σχεδίου δυο από τους επτά συλληφθέντες, στις 4 Ιουνίου 2020 μετέφεραν με αυτοκίνητο το φουσκωτό του εφοπλιστή στην Ηλεία. Εκεί με τη βοήθεια άλλου συνεργού τους έκρυψαν το πλωτό σε αποθήκη ξυλείας.

Τέσσερις ημέρες μετά στην Ηλεία φτάνουν οι δύο εκτελεστές του ενώ το ίδιο βραδύ με το φουσκωτό φεύγουν για την Ζάκυνθο. Νωρίτερα είχαν ρίξει το σκάφος στη θαλασσιά περιοχή στο Κορακοχώρι.

Ένα 24ωρο μετά, στις 9 Ιουνίου 2020 οι δυο εκτελεστές μαζί ομάδα υποστήριξης εντοπίζουν τον Κορφιάτη σε μοτοσυκλέτα μαζί με την σύζυγο του στην περιοχή Λιθακιά. Πυροβολούν εναντίον του όμως σκοτώνουν την 37χρονη. Χωρίς να χάσουν χρόνο αφού αρχικά πετούν την μηχανή στη θάλασσα επιβιβάζονται στο φουσκωτό που είχε δέσει στην περιοχή Πόρτο Ρόμα του νησιού και επιστρέφουν στην Ηλεία.

Στο τελικό στάδιο ένας άλλος από τους συλληφθέντες στις 10 Ιουνίου με καθαρίστηκα προσπαθεί να εξαφανίσει τα ίχνη που υπήρχαν πάνω στο φουσκωτό ενώ οι έρευνες της ασφάλειας συνεχίζονται για την εξιχνίαση της δολοφονίας και του Ντίμη Κορφιάτη.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ «ΚΛΕΙΔΙ» ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ

Μίλησε σχεδόν ένα χρόνο μετά (11 μήνες μετά τη δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία).

Ένιωθε απειλή για τη ζωή του.

Βρέθηκε σε κομβικά σημεία όπου υπήρχαν τα επτά άτομα

«Έδεσε» την υπόθεση με τις πληροφορίες που έδωσε.

Ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ – ΚΙΝΟΥΣΕ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Επίορκος αστυνομικός που είχε απασχολήσει για ένοπλες ληστείες.

Έδωσε εντολή μέσα από τις φυλακές με κινητά τηλέφωνα κι εφαρμογές.

Ένιωθε άτρωτος, «βασιλιάς».

Υποσχόταν εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου.

Ο λόγος που παρήγγειλα αυτό το συμβόλαιο θανάτου ήταν προσωπικοί λόγοι με τον επιχειρηματία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/06/2021