Πολιτική

Παππάς στην Προανακριτική: «Αβάσιμες και αναπόδεικτες οι σε βάρος μου κατηγορίες»

09.06.2021 | 13:23 Eνσωμάτωση

Με υπόμνημα, όπως και αναμενόταν, επέλεξε να καταθέσει τελικώς στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο εγκαλούμενος στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών πρώην υπουργός, Νίκος Παππάς.

«Καθ’ ολοκληρίαν αβάσιμες και παντελώς αναπόδεικτες» χαρακτηρίζει τις σε βάρος του κατηγορίες ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, ο οποίος κατέθεσε το πρωί υπόμνημα με τις θέσεις του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Στο 47 σελίδων υπόμνημά του, το οποίο κατατέθηκε μέσω του δικηγόρου του, Βαγγέλη Γεωργακόπουλου, ο κ. Παππάς τονίζει ότι (οι κατηγορίες) «διαψεύδονται όχι μόνον από τα στοιχεία και τις ένορκες καταθέσεις των εξετασθέντων μαρτύρων, αλλά και από την κοινή λογική». Καλεί μάλιστα τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής «να αποφασίσετε κατά συνείδηση σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας και της ενώπιον της Επιτροπής σας διαδικασία, και να μην προβείτε σε υλοποίηση αποφάσεων οι οποίες θα εκκινούν από πολιτικές σκοπιμότητες».

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο υπόμνημά του ο κ. Παππάς απαντά στα περί «μπροστινού» για τον κ. Καλογρίτσα επισημαίνοντας ότι ο επιχειρηματίας «κατέθεσε ότι έβαλε 14,5 εκατ. για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό». Τονίζει μάλιστα ότι «ούτε η CCC ούτε ο Καλογρίτσας μιλούν για «δώρο»» καθώς και ότι «η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί επ’ αυτού».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 09/06/2021