Ελλάδα

Νέα χαλάρωση μέτρων: Μουσική στην εστίαση και επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας

09.06.2021 | 16:44

Η χαλάρωση των περιορισμών της μουσικής στην εστίαση του αριθμού των ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις όπως οι γάμοι και η διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας μπήκαν στο τραπέζι τις επιτροπής με τις πληροφορίες να λένε πως σε λίγη ώρα θα ανακοινωθεί σε πρώτη φάση πως τα μαγαζιά θα δουλεύουν με μουσική.

Την ίδια ώρα στην απόφαση να προχωρήσει σε αναστολή της διάθεσης των self tests κατέληξε ο φαρμακευτικός σύλλογος Θεσσαλονίκης καταγγέλλοντας παιχνίδια από την πλευρά της κυβέρνησης με την διάθεση των self test.

Στην Πάτρα οι φαρμακοποιοί ήταν οι πρώτοι που σταμάτησαν να χορηγούν δωρεάν σελφ τεστ από τα φαρμακεία. Οι πολίτες είναι σε απόγνωση και σε κάποιες περιπτώσεις αναγκάζονται να τα αγοράσουν.

Στην Αθήνα όπου το Σάββατο 19 Ιουνίου είναι η τελευταία ημέρα που τα φαρμακεία θα διαθέτουν στους πολίτες δωρεάν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ οι πολίτες σπέυδουν.

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς το μνημόνιο συνεργασίας με την κυβέρνηση έχει ήδη λήξει από την περασμένη Κυριακή.

Αυτή την εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από τρία τεστ όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα καθώς και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι.

Την επόμενη εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και όλοι οι πολίτες 18-30 ετών.

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα πρέπει αύριο, Πέμπτη 10/06/2021, να κάνουν το πρώτο self test, καθώς τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου, ξεκινούν οι Πανελλήνιες 2021 για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και την Τρίτη, 15 Ιουνίου, των Επαγγελματικών Λυκείων.

Άρση μέτρων: Επέκταση ωραρίου έως τη 01:30 από το Σάββατο – Επιστρέφει η μουσική

Την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση από το Σάββατο 12 Ιουνίου αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά από τη 01.30 και όχι από τις 00.30 -όπως είναι τώρα- εισηγείται η επιτροπή.

Ενώ από την 1η Ιουλίου έρχονται μεγαλύτερες ανάσες ελευθερίες, καθώς οι ειδικοί άναψαν το «πράσινο φως» για την ολοκληρωτική άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Την ίδια ημέρα (1/7) θα ανοίξουν και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, ενώ το όριο για τη διεξαγωγή των γάμων θα αυξηθεί στα 300 άτομα.

Η επιτροπή εισηγήθηκε οι εμποροπανήγυρεις να επιτραπούν σε όλη τη χώρα όταν θα έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού, ενώ θετική ήταν και για το άνοιγμα των φροντιστηρίων.

Ειδικότερα, τα φροντιστήρια θα ανοίξουν από το προσεχές Σάββατο, με τους κανόνες όπως είχαν.

Τέλη Αυγούστου, αναμένεται οι εμβολιασμένοι να κινούνται χωρίς μάσκα στους εξωτερικούς χώρους. Ενώ τον Χειμώνα, οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να βρίσκονται στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν στις 19:00 το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Βασίλη Κικίλια.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 09/06/2021

Ελλάδα