Ελλάδα

Κρήτη: Η μνήμη της γιαγιάς «φώτισε» την άγρια ληστεία

09.06.2021 | 17:48

Την Πέμπτη οι τρεις της σπείρας και ο 52χρονος γείτονας της ηλικιωμένης, αναμένεται να βρεθούν στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, με τη γυναίκα που έπεσε θύμα τους, να περιμένει την απόφαση με αγωνία. 

Με βήματα αργά και σταθερά. Ήταν ένα Κυριακάτικο απόγευμα τον Μάρτη του 2020 στη Κρήτη, με το lockdown σε πλήρη εφαρμογή και οι δύο ληστές κάνουν τις ίδιες κινήσεις. Με πολλή προσοχή πέρασαν απέναντι και έφτασαν στο σπίτι μιας ολομόναχης γυναίκας που εκείνη την ώρα ετοιμαζόταν για ύπνο.

Ένα και πλέον χρόνο μετά, κάτι που έκανε εντύπωση στην άτυχη γιαγιά που άνοιξε στην κάμερα του LIVE NEWS το σπίτι της, αποδείχθηκε κλειδί για την εξιχνίαση. Για να μάθει ποιοι ήταν εκείνοι που την φίμωσαν και τη λήστεψαν με πρωτοφανή αγριότητα.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν για κατάθεση τον γείτονα και πολύ γρήγορα αποδείχθηκε πως εκείνος ήταν ο συνεργός των ληστών. Ο άνθρωπος που τους έδωσε πληροφορίες για το σπίτι και την ώρα που έπρεπε να χτυπήσουν.

Όλα έγιναν στην περιοχή της Άνω Χερσονήσου, λίγο έξω από το Ηράκλειο. Οι δράστες πέρασαν απέναντι και φτάνουν εδώ. Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν στο ισόγειο και οι δύο δράστες ανέβηκαν τη σκάλα και πηγαίνουν πάνω.

Οι ληστές δεν σεβάστηκαν ούτε την ηλικία, ούτε το γεγονός πως είχαν να κάνουν με μια ανυπεράσπιστη γιαγιά. Οι δύο δράστες που μπήκαν μέσα και ο τσιλιαδόρος που τους περίμενε απέξω φρόντισαν να γίνουν καπνός πολύ πριν ειδοποιηθεί και φτάσει στην περιοχή η Αστυνομία.

Όπως μας λέει η 80χρονη, τους επόμενους μήνες, ο γείτονας – συνεργός των ληστών της συνέχιζε τη ζωή του κανονικά. Πήγαινε στο καφενείο και σε συζητήσεις το έπαιζε άλλοτε έκπληκτος και άλλοτε οργισμένος για την έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή.

Πλέον αυτό που ζητάει η γιαγιά είναι οι ληστές να τιμωρηθούν παραδειγματικά ώστε να μην κάνουν σε κανέναν άλλο άνθρωπο τα ίδια.

 

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 09/06/2021

Ελλάδα