Υγεία

Κορωνοϊός: Μόλις 5 από τους 360 διασωληνωμένους είναι εμβολιασμένοι

09.06.2021 | 13:23

Αίσθηση προκάλεσαν τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο πρωθυπουργός για τον αριθμό των εμβολιασμένων που αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σε σύνολο λοιπόν 360 διασωληνωμένων μόλις οι 5 είχαν κάνει το εμβόλιο. Παρ όλα αυτά υπάρχουν ακόμη πολίτες που δεν έχουν πειστεί με αποτέλεσμα Φλώρινα, Εύβοια και άλλες 5 περιοχές να είναι πίσω στους εμβολιασμούς. Προκειμένου να επιταχυνθεί ο ρυθμός στα νησιά φτάνουν τις επόμενες ημέρες εμβόλια mRNA.

Μετά τις υψηλές ταχύτητες ήρθε η επιβράδυνση των εμβολιασμών με τους ειδικούς να κρούουν των κώδωνα του κινδύνου. Τον προβληματισμό του μάλιστα εξέφρασε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι από τους 360 διασωληνωμένους μόλις οι 5 έχουν εμβολιαστεί.

Πολλές περιοχές της χώρες παρουσιάζουν μειωμένη προσέλευση με χιλιάδες ραντεβού να μένουν κενά. Στην ηπειρωτική χώρα. Η Φλώρινα είναι η τελευταία στη κούρσα με μόλις το 20,99% των πολιτών να έχει εμβολιαστεί, Ακολουθεί η Ευρυτανία με 24,78% η Κόρινθος και η Πιερία.

Πίσω στο εμβολιαστικό πρόγραμμα έχει μείνει η Εύβοια με 28,74%, καθώς και η Λέσβος με τη Σάμο που μόλις άγγιξαν το 30%. Σε μια προσπάθεια να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί στα νησιά η κυβέρνηση ρίχνει στη μάχη και τα υπόλοιπα εμβόλια για τους νησιώτες.

Το στοίχημα είναι να πειστούν κυρίως οι μεγαλύτεροι όπως ο κ. Μάνθος, 75 ετών, που δεν θέλει να εμβολιαστεί.

Και στις νεότερες ηλικίες αρκετοί είναι αυτοί που δεν έχουν κλείσει ακόμη ραντεβού.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν πώς αν η χώρα δεν καταφέρει να χτίσει το τείχος ανοσίας, το φθινόπωρο ο κορωνοϊός θα μας βάλει σε νέες περιπέτειες.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 09/06/2021

Υγεία