Κόσμος

Ιταλία: Τρίτη δόση εμβολίου προγραμματίζεται σε πολλές περιφέρειες για τον Σεπτέμβριο

09.06.2021 | 13:27 Eνσωμάτωση

Η περιφέρεια Μάρκε, με πρωτεύουσα την Ανκόνα, της κεντρικής Ιταλίας, είναι η πρώτη η οποία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να χορηγήσει και τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος θεμάτων υγείας της περιοχής Μάρκε, Φιλίπο Σαλταμαρτίνι, δήλωσε: «Προβλέπουμε να αρχίσουμε τη χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου, την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Με στόχο να καλυφθεί, για παράδειγμα, το υγειονομικό προσωπικό, το οποίο εμβολιάσθηκε πρώτο, στο τέλος Δεκεμβρίου του 2020».

Ο Σαλταμαρτίνι πρόσθεσε πως η απόφαση αυτή εξαρτάται από τη διαπίστωση ότι η προστασία που παρέχεται από τα διάφορα εμβόλια κατά της covid 19 διαρκεί περίπου εννέα μήνες.

Εμβολιάζουν και τουρίστες

Ο υπεύθυνος των υποδομών υγείας της περιοχής Μάρκε εξήγησε ότι, πριν από τον εμβολιασμό με την τρίτη δόση, πρέπει να λυθεί το θέμα της χορήγησης της δεύτερης δόσης του εμβολίου στους τουρίστες που μπορεί να το ζητήσουν.

Προς το παρόν, η συγκεκριμένη περιφέρεια έχει συνάψει σχετική συμφωνία με την περιφέρεια της Λομβαρδίας, για αμοιβαίο εμβολιασμό των τουριστών. Υπάρχουν ήδη 400 κρατήσεις τουριστών που ενδιαφέρονται να λάβουν τη δεύτερη δόση κατά την παραμονή τους στη Μάρκε.

Παραμένει ανοικτό το θέμα που αφορά τυχόν εμβολιασμό τουριστών που θα έλθουν στην Ιταλία από το εξωτερικό. Ο πρόεδρος της Συνέλευσης Περιφερειών Ιταλίας, Μασιμιλιάνο Φεντρίγκα, έχει τονίσει σχετικά ότι «θα δοθεί προτεραιότητα στους Ιταλούς τουρίστες και, στη συνέχεια, αν υπάρξει δυνατότητα, θα εμβολιαστούν με τη δεύτερη δόση και επισκέπτες από το εξωτερικό».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 09/06/2021