Ελλάδα

Ζάκυνθος: Συλλήψεις για τη δολοφονία της συζύγου του Κορφιάτη – «Υπήρξε υπέρμετρη καθυστέρηση», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

08.06.2021 | 17:25

Σε τρεις συλλήψεις έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ για τη δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη που διαπράχθηκε τον Ιούνιο του 2020 στη Ζάκυνθο, ο οποίος επίσης δολοφονήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες.

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας μετά τη δολοφονία της συζύγου του είχε κατονομάσει πρόσωπα και είχε αναφερθεί σε συγκεκριμένα γεγονότα από το παρελθόν, τα οποία τον έβαζαν στο «στόχαστρο». Μάλιστα, είχε καταθέσει και μήνυση σε βάρος 8 συγκεκριμένων προσώπων. Οι έρευνες ωστόσο δεν έγιναν άμεσα, οι αρχές δεν κινήθηκαν γρήγορα με αποτέλεσμα την δολοφονία και του ίδιου.

Ο δικηγόρος του εκλιπόντα επιχειρηματία, Θεόδωρος Μαντάς, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την μεγάλη καθυστέρηση των Αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη γυναίκα, η οποία επέβαινε μαζί με τον σύζυγό της σε μηχανή, δέχθηκε πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της και να τραυματιστεί ο άνδρας της. Ο τελευταίος δολοφονήθηκε, πριν από περίπου έναν μήνα, στη Ζάκυνθο.

«Υπήρξε υπέρμετρη καθυστέρηση. Οι αντιδράσεις της οικογένειας και πρωτίστως του εκλιπόντος πλέον επιχειρηματία έχουν να κάνουν με την υπέρμετρη καθυστέρηση πο υπήρξε στο επίπεδο της Ζακύνθου. Το δικόγραφο της μηνύσεως και η προανακριτική δικογραφία πήγαινε από την Εισαγγελεία Πρωτοδικών στη Ζάκυνθο στο τμήμα ασφαλείας και το αντίστροφο.  Χάθηκε πολύτιμος χρόνος.  Χρειάστηκε να δολοφονηθεί και ο επιχειρηματίας για να ανασκουμπωθούν οι διωκτικές Αρχές. Χρειάστηκε πρωτοβουλία του ίδιου του Εισαγγελέος του Αρείου Πάγου, να δώσει απραγγελία για προκαταρκτική εξέταση και να ορισεί ως επικεφαλής τον εισαγγελέα εφετών στην Πάτρα. Από εκείνη την στιγμή και μετά ξεκίνησε να τρέχει η έρευνα αποτελεσματικά».

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 08/06/2021

Ελλάδα