Ελλάδα

Ζάκυνθος: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της συζύγου του Κορφιάτη

08.06.2021 | 17:23 Eνσωμάτωση

Αστυνομικοί έδρασαν ταυτόχρονα σε Αθήνα, Ζάκυνθο και Πύργο, ενώ η επιχείρηση, βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Μεταξύ των συλληφθέντων φέρεται να είναι ο φυσικός αυτουργός των δολοφονιών, συνεργοί αλλά και ηθικοί αυτουργοί. Αυτοί δηλαδή που έδωσαν την εντολή να εκτελεστούν τα συμβόλαια θανάτου.

Τους δύο από τους συνολικά 10 μέχρι στιγμής εμπλεκόμενους στη δολοφονία του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο τον περασμένο μήνα και της συζύγου του, ακριβώς ένα χρόνο πριν είχε «συλλάβει» η κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, λίγα λεπτά αφ’ ότου είχαν αφαιρέσει τη ζωή της 37χρονης γυναίκας.

Ένας απόστρατος αστυνομικός που είχε εμπλακεί σε ληστεία, όπου βασικός μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο Κορφιάτης, με λεία πάνω από 300.000 ευρώ που πρόσφατα αποφυλακίστηκε, ο σωματοφύλακας εφοπλιστή καθώς και πρόσωπα που εμπλέκονται με κυκλώματα της νύχτας, οδηγήθηκαν στις Αρχές με χειροπέδες.

Το ξέσπασμα της μάνας

Στην είδηση της σύλληψης των δολοφόνων, η μητέρα της 37χρονης συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη, ξεσπά μιλώντας στο LIVE NEWS. «Αυτό που περίμενα μήνες. Το περίμενα μήνες για να δικαιωθεί και η μνήμη του παιδιού μου. Τέτοιο διασυρμό σε τέτοιο θλιβερό γεγονός δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ, τέτοιος διασυρμός. Το παιδί μου ήταν ένας άγγελος» σημείωσε η μητέρα του θύματος.

Όπως αργότερα αποδείχθηκε, η σύζυγος του Κορφιάτη, ήταν… παράπλευρη απώλεια, καθώς στόχος από τότε, ήταν ο ίδιος ο επιχειρηματίας, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά, ωστόσο, είχε καταφέρει τότε να επιζήσει.

Επιβεβαιώθηκε μετά θάνατον

Οι αστυνομικοί μετά τη δολοφονία του 54χρονου επιχειρηματία που εκτελέστηκε με 28 σφαίρες στην καρδιά της Ζακύνθου, φαίνεται πως εξέλαβαν ως «οδηγό» τα όσα ο ίδιος είχε ο ίδιος αναφέρει επίσημα στις αρχές, από τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο Ντίμης Κορφιάτης, είχε κατονομάσει πρόσωπα και είχε αναφερθεί σε συγκεκριμένα γεγονότα από το παρελθόν, τα οποία τον έβαζαν στο «στόχαστρο». Μάλιστα, είχε καταθέσει και μήνυση σε βάρος 8 συγκεκριμένων προσώπων.

«Αναγνώρισα πέραν πάσης αμφιβολίας τον… ως φυσικό αυτουργό της δολοφονίας της συζύγου μου και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος μου, από φωτογραφίες των δραστών, προερχόμενες από κάμερες της περιοχής. Η αναμφίβολη αναγνώριση του οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπό του και στη χαρακτηριστική στάση που χρησιμοποιεί όταν κάθεται στην μοτοσυκλέτα του» είχε πει τότε ο 54χρονος επιχειρηματίας.

Κεντρικό ρόλο στο συμβόλαιο θανάτου μέχρι στιγμής, φέρονται να έχουν τρία πρόσωπα. Ο απότακτος αστυνομικός, που υπήρξε υποδιοικητής ασφαλείας στη Ζάκυνθο και τον οποίο είχε αναφέρει στη μήνυσή του ο Κορφιάτης ως «επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης». Ο σωματοφύλακας τον οποίο ο επιχειρηματίας είχε κατονομάσει ως εκτελεστή της επίθεσης στην οποία δολοφονήθηκε η γυναίκα του και ένας ακόμα άνδρας από τη Ζάκυνθο, τον οποίο επίσης είχε κατονομάσει ο επιχειρηματίας ως ηγετικό στέλεχος εγκληματικών οργανώσεων.

Βρέθηκε DNA στο σκάφος διαφυγής

Όπως τόνισε ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος οι Αρχές επιβεβαίωσαν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στο συμβόλαιο θανάτου από ίχνη DNA και αποτυπώματα που βρέθηκε στο σκάφος διαφυγής τους από τη Ζάκυνθο, καθώς και μαρτυρίες από εμπλεκόμενους που κατονόμασαν τους ηθικούς αυτουργούς των συμβολαίων θανάτων.

«Είναι μια δολοφονία που γίνεται για δύο λόγους: κατά πρώτο λόγο για μια παλιά βεντέτα στο νησί, με πρωταγωνιστή από τη μία πλευρά τον Ντίμη Κορφιάτη, αλλά και κατά δεύτερο λόγο λόγω των καταγγελιών που έκανε ο Ντίμης Κορφιάτης για τον απότακτο αστυνομικό ότι συμμετείχε σε μια ληστεία» συμπλήρωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 08/06/2021