Ελλάδα

Επτά συλλήψεις στη Ζάκυνθο για τη δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη

08.06.2021 | 20:10 Eνσωμάτωση

Στις πρώτες επτά συλλήψεις που συνδέονται με ένα από τα συμβόλαια θανάτου που εκτελέστηκαν τον τελευταίο ένα χρόνο προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Ένα χρόνο μετά την άγρια δολοφονία της 37χρονης συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη και την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του στον Άγιο Σώστη Ζακύνθου, οι αστυνομικοί μετά από μια συντονισμένη επιχείρηση εξάρθρωσαν συμμορία 10 ατόμων που πήραν μέρος σε ένα συμβόλαιο θανάτου.

Η δολοφονία στον Άγιο Σώστη

Ήταν 9 Ιουνίου του 2020 και ενώ ο Ντίμης Κορφιάτης μαζί με τη σύζυγό του Χριστίνα επέβαιναν σε μηχανή ξαφνικά δύο άγνωστοι άνδρες ντυμένοι με μαύρες φόρμες και άσπρα κράνη, ώστε να μοιάζουν με άντρες της ΔΙΑΣ ανοίγουν πυρ εναντίον τους.

Η γυναίκα δέχεται οκτώ πυροβολισμούς στο κεφάλι από 45αρι όπλο και σκοτώνεται ακαριαία.

Όπως αποδείχθηκε, η σύζυγος του Κορφιάτη, ήταν… παράπλευρη απώλεια, καθώς στόχος από τότε, ήταν ο ίδιος ο επιχειρηματίας, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά, ωστόσο, είχε καταφέρει τότε να επιζήσει.

Η συμμορία των «10»

Σε ταυτόχρονη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε Ζάκυνθο , Ηλεία και Αττική οι αξιωματικοί της ασφάλειας πέρασαν χειροπέδες σε 7 άτομα, δύο ακόμη καταζητούνται ενώ ένα ακόμη μέλος βρίσκεται στη φυλακή.

Ως εκτελεστής φέρεται ένας σωματοφύλακας εφοπλιστή, ο οποίος πυροβόλησε με το 45αρι κατά του Ντίμη Κορφιάτη και της συζύγου του.

Ηθικός αυτουργός της συμμορίας, φέρεται ένας απότακτος αστυνομικός, ο οποίος υπηρετούσε στο νησί σε ανώτατη θέση, και την ημέρα της δολοφονίας βρισκόταν στις φυλακές της Πάτρας, εκτίοντας ποινή για συμμετοχή σε ληστεία.

Την μοτοσικλέτα οδηγούσε ένας κάτοικος της Ζακύνθου, στενός συνεργάτης του εκτελεστή. Γνώριζε καλά τους δρόμους του νησιού και τους τρόπους διαφυγής.

Στην οργάνωση του συμβολαίου θανάτου πήρε μέρος και ένας άνδρας ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή. Έχει εξακριβωθεί ο ρόλος και η συμμετοχή του στην δολοφονική επίθεση

Τέσσερα άτομα είχαν περιφερειακό ρόλο στην εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου και ήταν τα άτομα που βοήθησαν τους εκτελεστές στην ενορχήστρωση του σχεδίου τους και στον τρόπο φύγουν από το νησί.

Από την Αστυνομία καταζητούνται ο εφοπλιστής που φέρεται να του ανήκει το μέσο διαφυγής αλλά και μια γυναίκα που είχε αναλάβει την παρακολούθηση του Κορφιάτη και της συζύγου του στη Ζάκυνθο.

Τους είχε κατονομάσει

Το ανατριχιαστικό της υπόθεσης είναι ότι ο ίδιος ο Ντίμης Κορφιάτης είχε κατονομάσει στη δικαιοσύνη με μήνυσή του, 8 πρόσωπα ως φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας της συζύγου του με στοιχεία και διευθύνσεις αναφερόμενος με λεπτομέρειες στις κινήσεις τους, καθώς και στο σχέδιο εξόντωσης και του ίδιου.

«Αναγνώρισα πέραν πάσης αμφιβολίας τον… ως φυσικό αυτουργό της δολοφονίας της συζύγου μου και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος μου, από φωτογραφίες των δραστών, προερχόμενες από κάμερες της περιοχής. Η αναμφίβολη αναγνώριση του οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπό του και στη χαρακτηριστική στάση που χρησιμοποιεί όταν κάθεται στην μοτοσυκλέτα του» είχε πει τότε ο 54χρονος επιχειρηματίας.

Όσο για τον πρώην αστυνομικό που συνελήφθη ο Κορφιάτης ήταν μάρτυρας κατηγορίας για υπόθεση ληστείας με λεία πάνω από 300.000 ευρώ για την οποία είχε καταδικαστεί

«Στην υπόθεση αυτή ήμουν βασικός μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του με αποτέλεσμα να κηρυχθεί ένοχος και να οδηγηθεί εν τέλει στη φυλακή» συμπλήρωσε ο Ντίμης Κορφιάτης.

Και όλα αυτά αποδείχθηκαν προφητικά. Το συμβόλαιο θανάτου που δεν εκτελέστηκε τον Ιούνιο του 2020 , ολοκληρώθηκε πριν από έναν μήνα. Ο Ντίμης Κορφιάτης, εκτελέστηκε με 20 σφαίρες από καλάσνικοφ μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Ζακύνθου.

Νέος μάρτυρας – κλειδί

Σημαντικές πληροφορίες για τα συμβόλαια θανάτου εναντίον της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη και του ίδιου του 54χρονου επιχειρηματία έδωσε ένα άτομο – κλειδί.

Το συγκεκριμένο άτομο έχει ενταχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, προκειμένου να μην διαρρεύσουν τα στοιχεία του.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/06/2021