Ελλάδα

Συναγερμός για την κάμψη στους εμβολιασμούς και τα νέα κορωνοπάρτι

07.06.2021 | 16:48 Eνσωμάτωση

Με φόντο το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, η συζήτηση για πιθανά προνόμια των εμβολιασμένων έναντι των μη έχει ανάψει για τα καλά.

«Θα υπάρξουν προνόμια. Πότε θα υπάρξουν; Όταν θα προσφέρουμε σε όλους εμβόλια. Δεν είμαστε ακόμα εκεί. Απέχουμε 2-3 εβδομάδες» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Προβληματισμό στους ειδικούς προκαλούν πάντως, τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών σε ορισμένες περιοχές με την νυχτερινή διασκέδαση, τα θεάματα, την εστίαση και τις μετακινήσεις να εξετάζονται ως δέλεαρ για τους πολίτες.

«Η συζήτηση αυτή που αφορά μεγαλύτερες διευκολύνσεις και ελευθερίες σε όσους έχουν εμβολιαστεί είναι μία συζήτηση που γίνεται σε συνεργασία με τους ειδικούς που αξιολογούν τα επιστημονικά δεδομένα» υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη.

Υπό τον φόβο ενός τέταρτου κύματος το φθινόπωρο, οι ειδικοί επισημαίνουν την αναγκαιότητα για άμεσο εμβολιασμό του ενήλικου πληθυσμού.

ΑΠΘ: Ένα απέραντο κορωνοπάρτι

Χιλιάδες νέοι χορεύουν στους ρυθμούς του dj και η νύχτα γίνεται μέρα από τα καπνογόνα.  Δεν πρόκειται για συναυλιακό χώρο αλλά για το προαύλιο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Με δυνατή μουσική και αλκοόλ αλλά χωρίς μάσκες διασκεδάζουν ξέφρενα λες και γιορτάζουν το τέλος της πανδημίας.

Παρα τις τρεις εισαγγελικές παρεμβάσεις για τα κορωνοπάρτυ οι νέοι συνεχίζουν να έρχονται διασχίζουν και μπαίνουν στην πλατεία Χημείου και στη Φιλοσοφική.

Το δικό τους «ΑΠΘ» έχουν κάνει οι Πατρινοί την περιοχή της Πλαζ.

Περισσότερα από 2.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στα δύο διαφορετικά πάρτι. Το ένα…πιο οργανωμένο με DJ και επαγγελματικό φωτισμό. Και το άλλο τριγύρω από την καντίνα με μεγαλύτερη συμμετοχή.

Τα δύο κορωνοπάρτι έληξαν τις πρώτες πρωινές ώρες με τους νέους ν’ αποχωρούν με τα ποτά στο χέρι.

Εικόνες προ πανδημίας καταγράφονται και στα ματογιάννια Μυκόνου. Μόλις το ρολόι σημάνει 00:30 οι νέοι αποχωρούν από τα σοκάκια και καταλήγουν σε βίλα για το απόλυτο κορωνοπάρτι.

«Κορωνοπάρτι» και σε μπαρ

Oι γειτονιές της Αθηνάς αναστενάζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής.

Όπως φαίνεται στις αποκλειστικές εικόνες του LIVE NEWS, παρά τις απαγορεύσεις ωραρίου και μουσικής, εκατοντάδες νεαροί κλείνουν κυριολεκτικά το δρόμο στην καρδιά της Αθήνας, και δείχνουν ν’ αδιαφορούν για τα μέτρα.

Όπως καταγγέλλουν στο LIVE NEWS, κάτοικοι της Αθήνας παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες τους δεν έχει εμφανιστεί ποτέ περιπολικό.

Ποιος είπε όμως ότι τα κορωνοπάρτι γίνονται μόνο σε στενά και πλατείες; Γνωστό μπαρ της Αττικής, αψηφώντας τις απαγορεύσεις, στήνει το δικό του κορωνοπάρτι με τη μουσική στη διαπασών.

Οι εικόνες αυτές από όλη την Ελλάδα έβαλαν και πάλι στην ατζέντα της επιτροπής την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας αλλά και τη μουσική στα μαγαζιά.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 07/06/2021