Κόσμος

Βόρεια Κορέα: Αντιδράσεις για βίντεο που δείχνει παιδιά να δουλεύουν σε ορυχεία & φάρμες

06.06.2021 | 13:30 Eνσωμάτωση

Στη Βόρεια Κορέα τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες παιδιών από ορφανοτροφεία που δουλεύουν σε ορυχεία και φάρμες. Οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν την Πιονγιάνγκ ότι στέλνει παιδιά σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας.

Φορώντας τις ίδιες στολές, με στεφάνια στους ώμους τους, παιδιά φεύγουν από τα σχολεία τους για να εργαστούν σε ορυχεία και φάρμες. Έτοιμα να ανταποκριθούν στο κάλεσμα να εκπληρώσουν το καθήκον που τους απευθύνει ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, οι εθελοντές είναι 20χρονοι, όμως στις φωτογραφίες διακρίνονται και μικρά παιδιά.

Η παιδική εργασία είναι συνηθισμένο φαινόμενο στη Βόρεια Κορέα, λένε οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Πιονγιάνγκ αρνείται ότι εξαναγκάζει παιδιά να εργάζονται. Τα ορφανά ανυπομονούν να εργαστούν εθελοντικά για τον πρόοδο της χώρας, έχοντας αποφοιτήσει κάτω από τη θερμή φροντίδα του κόμματος, που τα αγκάλιασε σαν μητέρα, λένε τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ανησυχίες για την εξώθηση παιδιών σε εργασία σε τόσο σκληρές συνθήκες στη Βόρεια Κορέα έχει εκφράσει και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/06/2021