Κόσμος

Βενετία: Με διαμαρτυρίες η πρώτη κρουαζιέρα – Ιστορική απόφαση των G7

06.06.2021 | 06:31 Eνσωμάτωση

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο εδώ και 17 μήνες μπήκε στο λιμάνι της Βενετίας για να παραλάβει 650 επιβάτες.

Όλοι τους έπρεπε να είχαν κάνει τεστ για τον κορωνοϊό με αρνητικό αποτέλεσμα τις τελευταίες 4 ημέρες και να υποβληθούν σε ένα ακόμη πριν επιβιβαστούν. Τα κρουαζιερόπλοια επιτρέπεται να δέχονται τους μισούς από τους επιβάτες που κανονικά μπορούν να μεταφέρουν καθώς υπάρχουν ανησυχίες μην μετατραπούν σε κινούμενες εστίες μόλυνσης όπως είχε συμβεί στην αρχή της πανδημίας.

Η εμφάνιση του τεράστιου πλοίου προκάλεσε διαμαρτυρίες από εκατοντάδες κατοίκους της Βενετίας οι οποίοι δεν θέλουν τα κρουαζιερόπλοιο να παραλαμβάνουν επιβάτες από το λιμάνι της πόλης. Οι αντιδράσεις υπήρχαν και πριν και οι εργασίες δημιουργίας των κατάλληλων υποδομών εκτός της λιμνοθάλασσας της Βενετίας έχουν ξεκινήσει όμως δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Η απόφαση του G7
Ως ιστορική χαρακτήρισαν την απόφαση τους για επιβολή παγκόσμιου εταιρικού φόρου ύψους τουλάχιστον 15% οι υπουργοί Οικονομικών της ομάδας των G7.

Στόχος είναι τα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών να φορολογούνται σε όλες τις χώρες και να σταματήσει η πρακτική του ανοίγματος υποκαταστημάτων σε χώρες με χαμηλή φορολογία όπου δηλώνουν τα έσοδα από πωλήσεις που κάνουν σε άλλες χώρες.

Η απόφαση αναμένεται να πλήξει μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες όπως η Amazon και το Facebook. Το θέμα θα συζητηθεί και στη σύνοδο της ομάδας των G22 αργότερα τον Ιούνιο, στην οποία συμμετέχουν και χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Βραζιλία.

Πώς θα ονομάσουν το δεύτερο παιδί τους Χάρι και Μέγκαν;
Στις 10 Ιουνίου, την ημέρα που ο πρίγκιπας Φίλιππος θα έκλεινε τα 100, αναμένεται να γεννηθεί το δεύτερο παιδί του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

Όσο πλησιάζει η ημερομηνία πληθαίνουν και τα σενάρια για το πώς θα ονομάσει το κοριτσάκι το πριγκιπικό ζεύγος.

Σύμφωνα με κάποια σενάρια θα πάρει ο όνομα της πριγκίπισσας Νταϊάνα, της μητέρας του Χάρι που σκοτώθηκε σε τροχαίο το 1997. Άλλα σενάρια φέρουν το ζεύγος να σκέφτεται το όνομα Πιπ προς τιμήν του Φιλίππου ή και Λίλυ, για να τιμήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 06/06/2021