Πολιτική

Χρυσή Αυγή: Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στους καταδικασμένους Χρυσαυγίτες

03.06.2021 | 20:55 Eνσωμάτωση

Δεν μπορούν να εμφανισθούν ως αρχηγοί πολιτικών σχηματισμών στις εκλογές, αλλά ούτε και να ψηφίσουν οι καταδικασμένοι Χρυσαυγίτες, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών.

Mε κομματική συναίνεση και τις ψήφους των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ «πέρασε» από τη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει μερική αποστέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τους καταδικασμένους πρώην βουλευτές και μέλη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Από σήμερα οι καταδικασθέντες Χρυσαυγίτες δε θα έχουν δικαίωμα ψήφου καθόλη τη διάρκεια της ποινής τους.

Επίσης δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι στις εκλογές ως αρχηγοί κόμματος, ενώ διατηρούν το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι ως απλοί βουλευτές σε κάποιο κόμμα, ο αρχηγός του οποίου ωστόσο δε θα πρέπει να έχει καταδικαστεί. Το δικαίωμα του εκλέγεσθαι δεν μπορεί να απαγορευθεί πλήρως εφόσον προς το παρόν δεν έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα.

Τέλος, όσοι έχουν καταδικαστεί οριστικά, δεν έχουν δικαίωμα να καταρτίσουν συνδυασμό.

Οι Χρυσαυγίτες μπορούν εύκολα να βρουν τρύπες και να ξεπεράσουν τα απαγορευτικά της τροπολογίας εκτιμά ο συνήγορος των Αιγύπτιων αλλιεργατών στην ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής, Τάκης Ζώτος.

«Είναι εμπόδια τα οποία μπορούν εύκολα να τα υπερβούν και να τα ξεπερνάνε η Χρυσή Αυγή και η παραφυάδες της. Μπορούν να βάλουν κάποιον άλλον, έμπιστο πρόσωπο, ως πρόεδρο ή γραμματέα ή εκπρόσωπο του κόμματος».

Προβληματισμός για τον ασύλληπτο Χρήστο Παππά

Την ίδια ώρα, προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση από το γεγονός ότι το νούμερο δύο της εγκληματικής οργάνωσης Χρήστος Παππάς παραμένει 9 μήνες ασύλληπτος και δίνει συνεντεύξεις αμετανόητος.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του φυγόδικου, καταδικασμένου σε 13 χρόνια για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συνεχίζονται.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/06/2021