Ελλάδα

Βαριές κατηγορίες για τον ιδιοκτήτη της κλινικής «Ταξιάρχαι» & 4 γιατρούς

03.06.2021 | 20:22

Με βαριές κατηγορίες, οι οποίες τιμωρούνται ακόμα και με ισόβια κάθειρξη, πρόκειται να βρεθούν στα μέσω Ιουνίου ενώπιον του ανακριτή, ο ιδιοκτήτης και τέσσερις ακόμα συνεργάτες του, όλοι ιατροί, ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι ένα χρόνο μετά τον θάνατο 13 συνανθρώπων μας από κορωνοϊό και την εμφάνιση ακόμα 35 κρουσμάτων.

Οι μαρτυρίες των συγγενών των θυμάτων σοκάρουν. Απουσία μέτρων, σοβαρές παραλείψεις, διενέργεια αιμοκαθάρσεων με… ελεύθερη είσοδο, φέρεται να οδήγησαν στη τεράστια διασπορά του κορωνοϊού και στην απώλεια των ανθρώπινων ζωών.

«Η πιο συγκλονιστική μαρτυρία συγγενούς θανοντος ήταν ότι στη μονάδα τεχνητού νεφρού που διεξάγονταν οι αιμοκαθάρσεις υπήρχε ανοικτή δεύτερη είσοδος η οποία ήταν ελεύθερη και μέσα από την οποία εισέρχονταν είτε delivery είτε προμηθευτές είτε και εργάτες γιατί εν μέσω κορωνοϊού γίνονταν και εργασίες στη κλινική ενόσω αυτή λειτουργούσε» σημείωσε η δικηγόρος οικογένειας θύματος, Μαριζάνα Κίκιρη.

Από την πλευρά των υπευθύνων της κλινικής έχει υποστηριχθεί ότι τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Δεν υπήρχαν μέτρα»

Στο MEGA ωστόσο μίλησε ο γιος ενός εκ των θυμάτων ο οποίος παρουσιάζει μία τελείως διαφορετική εικόνα.

«Εγώ μέτρα δεν είδα. Υπήρχε κόσμος πάρα πολύς, δεν είχαν σταματήσει και οι εξετάσεις και απ ό, τι γνωρίζω και χειρουργεία κάνανε και όλα ενώ η εντολή ήταν να σταματήσουν όλα αυτά. Εγώ έμπαινα με μάσκα, κασκόλ και κράνος. Ούτε θερμομέτρηση δεν μου έκαναν ποτέ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι συγγενείς των ηλικιωμέων που κόλλησαν κορωνοϊό έμαθαν τι συνέβαινε από την…τηλεόραση.

«Είχε κολλήσει, είχε βγει θετικός, είδαμε στη τηλεόραση ότι ξέσπασε το θέμα και τους πήρα εγώ και ενημερώθηκα ότι κόλλησε ο πατέρας μου και θα μεταφερθεί στο ΝΙΜΙΤΣ. Και αφού κατέληξε μετά ούτε μία συγνώμη, δεν πήραν τηλέφωνο» συμπλήρωσε.

Πλέον, οι δικαστικές αρχές, ένα χρόνο μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης για την υπόθεση της κλινικής του «τρόμου» στο Περιστέρι, θα αποφασίσουν μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων, εάν θα οδηγηθούν στις φυλακές ή θα αφεθούν ελεύθεροι.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 03/06/2021

Ελλάδα