Υγεία

Θεσσαλονίκη: Θετική στον κορωνοϊό ανεμβολίαστη αναισθησιολόγος – Τι λέει η ίδια στο MEGA

03.06.2021 | 20:15 Eνσωμάτωση

Την ώρα που οι πολίτες εξακολουθούν να σπεύδουν κατά χιλιάδες καθημερινά προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο, αίσθηση προκαλεί η περίπτωση αναισθησιολόγου του νοσοκομείου Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη η οποία δεν είχε εμβολιαστεί και βρέθηκε θετική στον ιό.

«Αγκάθι» στο πρόγραμμα «Ελευθερία» αποτελεί η άρνηση μιας μερίδας υγειονομικών να απέχουν από το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης έχει σημάνει συναγερμός, λίγα λεπτά πριν από την έναρξη χειρουργικής επέμβασης, ανεμβολίαστη αναισθησιολόγος βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Η χειρουργική αίθουσα άμεσα εκκενώθηκε και απολυμάνθηκε ενώ οι 3 υγειονομικοί που ήρθαν σ’ επαφή με την αναισθησιολόγο εξακολουθούν να υποβάλλονται σε διαδοχικά τεστ.

Η αναισθησιολόγος μίλησε το MEGA, επισημαίνοντας ότι δεν είναι κατά του εμβολίου, αλλά δεν θα εμβολιαστεί επί του παρόντος.

«Εγώ είμαι από αυτούς που δε θα ήθελα να κάνω το εμβόλιο, τουλάχιστον για τώρα. Υπάρχουν λόγοι και προσωπικοί και Υγείας. Δεν είμαι κατά. Ο κάθε άνθρωπος για τον εαυτό του θα αποφασίσει, θα σκεφτεί και θα κάνει ότι νομίζει ότι είναι καλό για τον εαυτό του και την οικογένειά του».

Πάντως, οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς, με τους άνω των 25 να παίρνουν σειρά την επόμενη εβδομάδα. Oι 20αρηδες θα λάβουν τα σκευάσματα της Pfizer και της Moderna και όταν υπάρχει επάρκεια και το μονοδοσικό.

Στο πλαίσιο της θωράκισης της χώρας, ξεκίνησαν σήμερα και οι εμβολιασμοί στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/06/2021