Υγεία

Θεσσαλονίκη: Θετική στον κορωνοϊό αναισθησιολόγος πριν το χειρουργείο – Δεν έχει κάνει το εμβόλιο

03.06.2021 | 18:12

Αναβρασμός επικράτησε το περασμένο Σάββατο στο νοσοκομείο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης, καθώς λίγα λεπτά πριν από την έναρξη μιας χειρουργικής επέμβασης, ανεμβολίαστη αναισθησιολόγος βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

«Το μεσημέρι ένιωσε μια αδιαθεσία. Πήγε έκανε εξετάσεις rapid test, βρέθηκε θετική. Έκανε και μοριακό έλεγχο και απομακρύνθηκε στο σπίτι της», λέει ο Πέτρος Κετικίδης, αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Γ. Γεννηματάς.

Η χειρουργική αίθουσα άμεσα εκκενώθηκε και απολυμάνθηκε ενώ οι 3 υγειονομικοί που ήρθαν σ’ επαφή με την αναισθησιολόγο εξακολουθούν να υποβάλλονται σε διαδοχικά τεστ.

«Κάνουν συνεχώς όλοι και ράπιντ και μοριακό έλεγχο. Είναι όλοι αρνητικοί».

Προβληματισμός για την ανεμβολίαστη αναισθησιολόγο

Προβληματισμό δημιουργεί ωστόσο, το γεγονός πως η συγκεκριμένη υγειονομικός παραμένει ανεμβολίαστη όπως άλλωστε και το 20% των εργαζομένων στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

«Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλο μου. Είναι επικίνδυνο και θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε. Δεν προστατεύουν μόνο τους ασθενείς, προστατεύουν και τον εαυτό τους», λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ.

«Στο νοσοκομείο υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό συναδέλφων 80% που έχε εμβολιαστεί και γιατροί και νοσηλευτές».

Με αφορμή το περιστατικό, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος απηύθυνε κάλεσμα στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν.

«Οι υγειονομικοί θα μπορούσαν να έχουν εμβολιαστεί εδώ και καιρό. Μάλιστα στα περισσότερα νοσοκομεία υπήρχε και δεύτερο εμβολιαστικό κύμα. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει άνθρωπος που να ήθελε να εμβολιαστεί και δεν μπορούσε. Και τώρα μπορεί και πρέπει».

Η εν λόγω αναισθησιολόγος τους τελευταίους 5 μήνες εργάζεται ως συμβασιούχος στο Γεννηματάς ενώ στο πρώτο κύμα εργαζόταν ως ειδικευόμενη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Μετά τον εντοπισμό του κρούσματος, τα χειρουργεία συνεχίστηκαν κανονικά στις υπόλοιπες αίθουσες της ορθοπεδικής με τους γιατρούς να χειρουργούν μέχρι τις 3 το πρωί.

Τι  λέει η αναισθησιολόγος

Σε επικοινωνία του LIVE NEWS με την αναισθησιολόγο, η ίδια σημείωσε:

«Δεν είμαι η μοναδική που δεν έχει κάνει το εμβόλιο. Δεν είμαι η μοναδικός γιατρός που βρέθηκα θετικός και είμαι από τους γιατρούς που προσέχω. Είμαι από τους γιατρούς που έρχομαι συνέχεια σ’ επαφή με θετικούς ασθενείς και δεν τους ζητάω να εμβολιαστούν για να τους βάλω χειρουργείο.

»Κι αυτό το πράγμα ότι εξαιτίας μου κλείσανε χειρουργεία και ‘πάγωσαν’ τα χειρουργεία, πόσο τραγικά ψέματα μπορούν να πουν; Ντρέπομαι γι’ αυτούς που το κάνουν γιατί εκεί που μας χειροκροτούν ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να κάνει το σώμα του ό,τι θέλει. Εγώ είμαι απ’ αυτούς που δε θα ήθελα να κάνω το εμβόλιο, τουλάχιστον για τώρα. Υπάρχουν λόγοι και προσωπικοί και υγείας. Δεν είμαι κατά (σ.σ. του εμβολίου). Ο κάθε άνθρωπος για τον εαυτό του θ’ αποφασίσει, θα σκεφτεί και θα κάνει ό,τι νομίζει ότι είναι καλό για τον εαυτό του και την οικογένεια του».

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 03/06/2021

Υγεία