Ελλάδα

ΠΕΝΕΝ: Παράνομη η απεργία, αντιδράσεις συνδικαλιστών – Επεισόδια με επιβάτες

03.06.2021 | 19:52 Eνσωμάτωση

Μεγάλη ταλαιπωρία και πολύωρη αναμονή για εκατοντάδες ταξιδιώτες στο λιμάνι του Πειραιά σήμερα το πρωί, όταν συνδικαλιστές ναυτικοί κατέλαβαν τους καταπέλτες και έστησαν απεργιακό μπλόκο μπροστά στα πλοία που έφευγαν για Κυκλάδες και Αργοσαρωνικό.

Λιμάνι Πειραιά. Επτά και μισή το πρωί. Επικρατεί ένταση. Ταξιδιώτες διαπληκτίζονται με μία μικρή ομάδα ναυτικών μπροστά στους καταπέλτες των πλοίων.

Επιβάτες που σχεδίαζαν να ταξιδέψουν προς τα νησιά των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού, βρέθηκαν ξαφνικά όμηροι περίπου 40 ατόμων.

Τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών πραγματοποίησαν απεργιακή κινητοποίηση για το εργασιακό νομοσχέδιο και δεν επέτρεπαν τον απόπλου. Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες, οι οποίοι στο τέλος αναγκάστηκαν να δώσουν εκείνοι τη λύση για να μπορέσουν να ταξιδέψουν.

Οι άνδρες του λιμενικού το μόνο που επιχείρησαν να κάνουν είναι να αποτρέψουν τις δυο πλευρές να έρθουν στα χέρια.

«Είχαμε ενημερώσει»

Η κινητοποίηση κηρύχθηκε χθες παράνομη, με τα υπόλοιπα 13 ναυτεργατικά σωματεία να μεταθέτουν την απεργία για τις 10 Ιουνίου.

Λίγη ώρα μετά τις 08.30 και αφού είχαν προηγηθεί ώρες ταλαιπωρίας για τους επιβάτες, οι ναυτικοί ανακοίνωσαν ότι σταματούν την απεργία και τα δρομολόγια ξεκίνησαν.

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου, ημέρα γενικής απεργίας, θα υπάρξει νέα κινητοποίηση των ναυτικών όλων των ειδικοτήτων, με τα πλοία να παραμένουν δεμένα σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/06/2021