Ελλάδα

Οργανωμένο έγκλημα: Πού επενδύει & πώς «ξεπλένει» το μαύρο χρήμα ελληνική μαφία

03.06.2021 | 17:19

Στη διαδρομή του μαύρου χρήματος της ελληνικής μαφίας είναι εστιασμένες οι έρευνες των Αρχών, προκειμένου να μπορέσουν να εντοπίσουν αλλά και να σταματήσουν μελλοντικές εκτελέσεις και συμβόλαια θανάτου.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη του «ΒΗΜΑΤΟΣ» και των «ΝΕΩΝ» Βασίλη Λαμπρόπουλο, τα μαύρα χρήματα της νύχτας επενδύονται σε μια σειρά δραστηριοτήτων προκειμένου να «ξεπλυθούν» και να μπορέσουν να δικαιολογηθούν.

Επενδύσεις σε φούρνους, σε φωτοβολταϊκά πάρκα, σε κατας΄τηματα εστίασης, σε πρατήρια καυσίμων, εισαγωγή καφέ, εξαγωγή μαρμάρων είναι μερικές μόινο δραστηριότητες στις οποίες επενδύεται το μαύρο χρήμα.

Πριν από χρόνια έγινε γνωστό επιπλέον ότι Έλληνες ποινικοί προσπάθησαν να πάρουν μέρος σε διαγωνισμό τροφοδοσίας για τα Hot Spots προσφύγων και μεταναστών, προκειμένου να προμηθεύουν οι ίδιοι την τροφοδοσία, με κρατική φυσικά βοήθεια.

Η τελευταία ανακάλυψη της ελληνικής μαφίας είναι τα Bitcoin, τα οποία είναι μια προσφιλής μέθοδος διακίνησης ψηφιακού χρήματος, με τις Αρχές να δυσκολεύονται ιδιαίτερα να βρουν τις συγκεκριμένες διαδρομές.

Επιπλέον, καταθέσεις και επενδύσεις υπάρχουν και στο χρηματιστήριο αλλά και σε τουριστικά καταλύματα στη Μύκονο.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 03/06/2021

Ελλάδα