Ελλάδα

Lockdown: Παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας έως τα μέσα Ιουνίου – Αντιδράσεις & γκρίνιες

03.06.2021 | 19:57 Eνσωμάτωση

Την ώρα που τουρίστες πλημμυρίζουν τα σοκάκια των νησιών μετά τα μεσάνυχτα και η κίνηση των αυτοκινήτων δεν σταματά στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη διατήρηση του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας μετά τις 00:30.

Μπορεί ο εμβολιασμός να προχωρά με γοργούς ρυθμούς και οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας να είναι ή εμβολιασμένοι ή να έχουν υποβληθεί σε τεστ, η κυβέρνηση ωστόσο διατηρεί τα τελευταία μέτρα κατά της πανδημίας, την απαγόρευσης δηλαδή της κυκλοφορίας και της μουσικής στα καταστήματα.

Με το ρολόι στο χέρι

Ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων, κυρίως στην εστίαση, αντιδρούν αφού για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα πρέπει να κόβουν την τελευταία απόδειξη λίγο μετά τα μεσάνυχτα και μαζί να αποχωρούν και οι πελάτες.

Με το θερμόμετρο να ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες, επιχειρηματίες της εστίασης λένε ότι μόλις θα κλείνουν τα καταστήματα, αρκετοί νέοι θα συγκεντρώνονται και πάλι στις πλατείες.

Ωστόσο, και για την αποφυγή αυτών των περιπτώσεων αλλά και για τον έλεγχο της τήρησης των μέτρων στην εστίαση, όπως ανακοινώθηκε οι έλεγχοι των Αρχών θα ενταθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης δε θέλουν να χαθεί άλλο ένα καλοκαίρι. Κάθε μέρα που περνά είναι πολύτιμη μετά την πολύμηνη καραντίνα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/06/2021