Κόσμος

Ισραήλ: Κυβέρνηση χωρίς Νετανιάχου μετά από 12 χρόνια

03.06.2021 | 07:08 Eνσωμάτωση

Ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ επικοινώνησε αργά χτες το βράδυ με τον Ισραηλινό πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν για να τον ενημερώσει ότι συγκέντρωσε την απαιτούμενη στήριξη για να σχηματίσει κυβέρνηση, εκθρονίζοντας έτσι μετά από χρόνια τον Μπενιαμίν Νετανιάχου από την πρωθυπουργία, ανακοίνωσε το κόμμα του Λαπίντ και η ισραηλινή προεδρία.

Ο Λαπίντ, είχε προθεσμία μέχρι τις 23:59 εχθές το βράδυ για να ενημερώσει τον πρόεδρο αν κατόρθωσε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης.

Έκανε την ανακοίνωση αφού εξασφάλισε τη στήριξη ακροδεξιών κομμάτων και της ισραηλινής αραβικής παράταξης Ράαμ για την μελλοντική του κυβέρνηση.

Η ισραηλινή προεδρία ανακοίνωσε πως στην αρχή της θητείας της νέας κυβέρνησης, ο πρόεδρος του κόμματος Γιαμίνα, Ναφτάλι Μπένετ θα διατελέσει πρωθυπουργός και ο Λαπίντ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και μετά από σχεδόν δύο χρόνια θα υπάρξει εναλλαγή και ο Λαπίντ θα αναλάβει τον πρωθυπουργικό θώκο και ο Μπένετ θα γίνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Η πλατφόρμα του Τραμπ έκλεισε ένα μήνα αφότου άνοιξε

Την ίδια ώρα, η διαδικτυακή πλατφόρμα Τραμπ έκλεισε ένα μήνα αφού άνοιξε. Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα είχε ανοίξει όταν ο ίδιος αποκλείστηκε από τα social media, προκειμένου να έχει βήμα στο διαδίκτυο.

Ο Τραμπ είχε κατηγορηθεί, μεταξύ άλλων, για παρακίνηση της εισβολής στο Καπιτώλιο, αλλά και για διασπορά fake news.

Η NASA σχεδιάζει δύο νέες αποστολές στην Αφροδίτη

Η NASA σχεδιάζει δύο νέες αποστολές στην Αφροδίτη.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019 ανακαλύφθηκε ότι υπάρχουν μικρόβια στα σύννεφα του πλανήτη, ενώ στην αρχή του τρέχοντος έτος ανακαλύφθηκε η ύπαρξη της φωσφίνης, που παράγεται κυρίως από ζωντανούς οργανισμούς.

Οι παραπάνω ανακαλύψεις έδωσαν το έναυσμα για περισσότερες έρευνες. Η Αφροδίτη χαρακτηρίζεται και αδελφή της Γης, καθώς έχουν παρόμοιο μέγεθος.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 03/06/2021