Ελλάδα

Φόβος και τρόμος από τη δράση των συμμοριών ανηλίκων

03.06.2021 | 20:18

Τη δράση των συμμοριών ανηλίκων, που πολλαπλασιάζονται στην Αττική, αποκαλύπτει απόψε το MEGA.

«Με πλησίασαν στο δρόμο, ήθελαν να μου επιτεθούν σεξουαλικά. Τρόμαξα πολύ, δεν τους ήξερα». 

Η 15χρονη Ιωάννα έχει νιώσει τον τρόμο στο πετσί της. Συναίσθημα που το προκάλεσαν συνομήλικοί της, ενώ περπατούσε μόνη στο δρόμο. Και το χειρότερο: Δεν τόλμησε να μιλήσει σε κανεναν γι’ αυτό.

Ανήλικοι κλέφτες με μαχαίρια

 

Τέσσερα ανήλικα αγόρια πλησιάζουν έναν 13χρονο σε πάρκο της Ηλιούπολης, τον απειλούν με μαχαίρι και του κλέβουν το κινητό. Δεύτερο πανομοιότυπο περιστατικό μέσα σε μικρό διάστημα στο ίδιο σημείο.

Παιδιά 13, 15, 16 ετων καταγγέλλουν πως έχουν βρεθεί αντιμέτωπα με τις άγριες διαθέσεις συμμοριών ανηλίκων σε πάρκα, πλατείες, στη μέση του δρόμου. Για ένα βλέμμα ή απλώς αν πουν πως έρχονται από άλλες περιοχές μπορεί να πέσουν θύματα ξυλοδαρμού.

Ξυλοδαρμοί, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, κλοπές κινητών και χρημάτων. Από παρέες ανήλικων παιδιών που έχουν γίνει ο φόβος κι ο τρόμος για συνομήλικους τους στις γειτονιές των νοτίων προαστίων.

Μετά το bullying η συμμορία

 

Η δημιουργία των ομάδων ανηλίκων που εξελίσσονται σε συμμορίες ξεκινά κάποιες φορές απο το σχολείο. Πρώτη ανησυχητική ένδειξη είναι το bullying σε βάρος συμμαθητών τους.

Η παραβατικότητα των ανηλίκων, φαινόμενο που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, είναι ενα θέμα που δεν θα πρέπει να απασχολεί μόνο τις Αρχές. Είναι υπόθεση όλων μας επισημαίνουν οι ειδικοί ως φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 03/06/2021

Ελλάδα