Ελλάδα

ΕΚΠΑ: «Μας ζητούσε γυμνές φωτογραφίες» – Σοκάρουν οι καταγγελίες κατά καθηγητή

03.06.2021 | 20:05 Eνσωμάτωση

Εκτός πανεπιστημιακών εργαστηρίων βγαίνει καθηγητής του τμήματος ΜΜΕ του Καποδιστριακού μετά από καταγγελίες φοιτητριών ότι τις παρενοχλούσε σεξουαλικά, ζητούσε γυμνές φωτογραφίες τους και σχολίαζε το μπούστο των νεαρών γυναικών κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Τον κατηγορούν ότι ζητούσε από τις φοιτήτριές του φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίες με ανάρμοστο πολλές φορές περιεχόμενο, γυμνές ή με μαγιό. Μάλιστα, όσες αρνούνταν να στείλουν είχαν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες.

Φοβόντουσαν να παρακολουθήσουν το μάθημα, έτρεμαν μήπως τις κόψει στην εξεταστική. Οι φοιτήτριες προχώρησαν σε επίσημες καταγγελίες, αφού ο καθηγητής σχολίαζε ακόμα και το μπούστο τους κατά τη διάρκεια του μαθήματος και αποφάσισαν να κάνουν κάτι δραστικό αναρτώντας τις καταγγελίες στην πόρτα του γραφείου του.

«Επειδή δίδασκε οπτικοακουστικό περιεχόμενο ζητούσε φωτογραφίες και γινόταν αυτό που γινόταν… ήταν προαπαιτούμενο για να περάσουμε το μάθημά μας».

«Οι φοιτήτριες ένιωθαν άβολα, δεν μπορούσαν να περπατήσουν στη σχολή».

Ο καθηγητής μίλησε αποκλειστικά στο LIVE NEWS και χαρακτήρισε τις κατηγορίες «φήμες». «Θέλω να ακούσω τα πράγματα ως είναι και όχι ως φήμες, δεν πρόκειται να μπω στην διαδικασία να απαντήσω σε κάποια φήμη το τι πιστεύει το φοιτητικό σώμα και το τι πράγματα μπορεί να έχει ας καταγγείλει και ελπίζω αν υπάρχουν επώνυμα τέτοια πράγματα να έχουν καταγγελθεί και το πράγμα να πάρει τον δρόμο του» σημείωσε.

Από την άλλη, οι φοιτητές απαιτούν την απομάκρυνσή του. «Έχει προχωρήσει σε πολλαπλές και κατ΄ εξακολούθηση σεξουαλικές παρενοχλήσεις και παραβιαστικές συμπεριφορές εις βάρος συμφοιτητριών μας… Ως φοιτητικός σύλλογος απαιτούμε την άμεση και οριστική απομάκρυνση του» τονίζουν.

Οι καταγγελίες που βαραίνουν τον καθηγητή του ΕΚΠΑ δεν αφορούν μόνο σεξουαλικές παρενοχλήσεις αλλά και bullying απέναντι στους φοιτητές όπως και αντιδεοντολογική συμπεριφορά απέναντι στους συναδέλφους του.

Για το θέμα έγινε ήδη ΕΔΕ και παρέπεμψε τον διδάσκοντα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ιδρύματος. Μέχρι τότε, η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή των καθηκόντων του.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/06/2021